Vizier op volleybal

 

Eurosped neemt afscheid met nederlaag

Team + staf

VoV, 10-04-2017. 5:59 uur. Eurosped speelde gisteren haar laatste wedstrijd in de IISPA, aan vijf jaar Eredivisievolleybal in Almelo kwam een eind met de wedstrijd tegen Coolen Alterno. Voorzitter Marcel Jansink richtte voor het begin van de wedstrijd nog een woord van dank aan een aantal vrijwilligers die de ploeg in de IISPA (en sommigen ook al in Oldenzaal) hadden gesteund.

Eurosped kende geen verrassingen in de basis. De ploeg had de beste start en liep uit naar 5-2, hetgeen echter door de Apeldoorners middels scores van Heleen Hesselink en Juliët Lohuis ook weer rap onschadelijk was gemaakt (6-6).  Teams waren tot aan de 10-10 aan elkaar gewaagd, twee keer Carlijn Koebrugge en Eline Gommans gaven de thuisploeg daarna een 14-11 voorsprong. Die was echter bij 19-19, door toedoen van onder andere Linda te Molder en een aantal Eurosped fouten weer van de borden.

Carlijn Oosterlaken  (lobje) en Heleen Hesselink (ace) gaven Alterno een 21-23 voorsprong, Kadi Kullerkann en Daphne Knijff herstelden het evenwicht en gaven Eurosped setpoint bij 24-23. Het setpoint bij 25-24 maakte Carlijn Oosterlaken ongedaan, op 25-26 ging Jan Berendsen de time out in, de ingewisselde Eline Timmerman blokkeerde Alterno na die pauze naar de 25-27 winst. Alterno scoorde 18 keer voor zichzelf en gaf 8 punten aan Eurosped kado. 

Eurosped bouwde in het eerste deel van de tweede set een 11-6 voorsprong op. Aan het net was de ploeg scherp en had tot die stand maar twee keer de hulp van Alterno nodig voor een punt.  Met scores van Heleen Hesselink, Linda te Molder en Silke Schuitemaker kwam Alterno langzaam maar zeker dichterbij. Na 13-11 en 17-16 namen ze bij 18-19 de leiding over.

Eurosped sloeg terug (21-19) en Coolen Alterno beantwoordde deze driepunten met een vierpunter, waardoor de stand 21-23 werd. Een Alterno foutserve en een Eurosped ace maakten gelijk, de technische Eurosped fout gaf Alterno setpoint. Opnieuw een foutserve bracht evenwicht. Eurosped kwam bij 25-24 op setpoint, Carlijn Oosterlaken scoorde langs de lijn de gelijkmaker. Kadi Kullerkann en Judith Kamphuis (kill – block) haalde de 27-25 en 1-1- stand binnen. Eurosped scoorde 19 keer voor zichzelf en 9 keer voor Alterno.

Na de 25-27 en 27-25 was wel duidelijk dat beide teams maar heel weinig voor elkaar onderdeden. Dat bleef ook in de derde set zo. Met aanvankelijk voordeel voor beide teams (3-1, 3-4, 6-4) pakte Alterno het initiatief na de 9-7 achterstand. Silke Schuitemaker serveerde de bezoekers naar 9-12 (twee aces, twee scores van Heleen Hesselink), bij 10-14 kon Eurosped wat terugdoen en het ace van Rochelle Wopereis maakte de aansluitende 13-14.

Vanaf dat moment ging Eurosped op jacht naar de gelijkmaker, maar die bleef maar uit. Steeds had Alterno op het juiste moment het juiste antwoord paraat om het voordelige verschil aan hun kant te houden. De ingevallen Annemiek te Beest scoorde 15-18 en ook libero Rosita Blomenkamp droeg haar puntje bij, toen haar te ver doorgeschoten rallypass zomaar pardoes bij Eurosped voor 20-24 op de vloer viel. Daphne Knijff bracht de spanning bij 22-23 terug, Een Eurosped foutserve en het slimme lobje van Carlijn Oosterlaken zorgden voor de 22-25 voor de bezoekers. En de 1-2 stand. Alterno scoorde 17 keer voor zichzelf en 8 keer voor Eurosped.

Eurosped moest de vierde set winnen om de tiebreak te kunnen spelen en de mogelijkheid te houden om met een zege afscheid van de IISPA te kunnen nemen. En dat leek ook te gaan gebeuren toen Rochelle Wopereis een 0-2 achterstand met behulp van onder andere vijf punten van Daphne Knijff in een 7-2 voorsprong kon veranderen. Na de foutserve sloeg Alterno echter keihard terug. Heleen Hesselink kreeg de hulp van Juliët Lohuis en Carlijn Oosterlaken aan het net en serveerde de bezoekers naar 7-10, wat een domper op het voornemen.

Alterno bouwde uit naar 11-16, Eurosped rechtte nog een keer de rug en kwam nog terug naar 19-21 toen Alterno even een slordige periode had. Opnieuw waren het Carlijn Oosterlaken en Juliët Lohuis die hun ploeg meer afstand lieten nemen.  Het setpoint en matchpoint op 19-24 kon Judith Kamphuis met het laatste Eurosped punt van dit seizoen in de IISPA nog ongedaan maken.  En omdat we het toch over ‘het laatste’ hebben, de laatste foutserve in de IISPA kwam op naam van Rinske Hofste, daardoor won Alterno met 20-25, dat dus de laatste Eredivisieploeg was die met winst uit Almelo vertrok.  Alterno scoorde 17 keer voor zichzelf en 2 keer voor Eurosped. Pas bij 17-21 gaven ze middels een foutieve opslag het eerste punt kado aan de thuisploeg.

Daphne Knijff werd met 16 punten, waaronder 5 blokpunten,  topscorer bij de thuisploeg. Eline Gommans kwam tot 15 punten. Carlijn Oosterlaken scoorde 16 keer voor Alterno, Heleen Hesselink liet er 14 noteren.

gh @ Vizier op Volleybal.