VVU D1 houdt de winst in Utrecht

_MG_3799

VoV, 10-04-2017. 6:05 uur. Zaterdag stond de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen voor VVU dames 1 op het programma. We mochten aantreden de ploeg uit Apeldoorn, waar we eerder dit seizoen 3-1 van verloren. Vorige week hadden we en wedstrijd gespeeld tegen Apollo, die we weliswaar met 3-2 hadden verloren, maar we lieten goede dingen zien. Gelukkig konden we die lijn doorzetten in de trainingen van afgelopen week. Vol goede moed betraden wij het veld, waarop eerst nog de kampioenen van die dag en de vertrekkenden bij Heren1 werden bedankt.

De sfeer zat er al goed in. Een weliswaar wat chaotische warming up, maar dat mocht de pret niet drukken. De wedstrijd begon met twee rally’s tegelijkertijd van Joyce en Stine onze mini’s van de week. Waarna de wedstrijd echt begon met de starting six van Utrecht: Farmer, Leanne, Maaike, Jesca, Annemijn en Anne.

We waren gebrand om met winst in eigen huis af te sluiten en dat was zichtbaar. Vol vechtlust, goede tweede acties, sterke passing, goede verdeling en prachtige aanvallen. Zo zag de eerste helft van de eerste set er wel uit. Helaas kregen we de bekende dip in het midden van de set. We konden de service van de tegenstander tijdelijk niet onder controle krijgen. Daar waar we eerder dit seizoen hierop een set zouden verliezen was dat nu niet het geval. Tot het laatste punt van de eerste set waren we scherp en konden we de set met 27-25 binnen slepen. JAAAAA!

We dachten er absoluut niet makkelijk over. Daarom gingen we er ook in de tweede set vol in. We konden de lijn van de eerste set door trekken. De middendip van de tweede set was een stuk korter dan de eerste. Dit was zichtbaar in het eindresultaat van deze set (25-19).

In set drie werden Jannie en Veerle binnen de lijnen gebracht. Dynamo bleek al deels verslagen. Het maakte niet uit wie er bij ons in kwam, we waren allemaal on fire! De passing bleef strak, Veerle kon de ballen heerlijk verdelen en de aanvallers hadden echt vrij spel. Dynamo kon het tij niet keren. Aan het einde van set drie werden er bij Utrecht nog twee belangrijke wissels gedaan.

Farmer en Jannie kregen een publiekswissel vanwege hun afscheid bij Dames 1. Zij gaan beiden na velen jaren dienst in het hoofdteam stoppen met volleyballen op dit topniveau. Beiden hebben ze bekers in ontvangst mogen nemen, kampioenschappen meegemaakt en vele memorabele jaren achter de rug. Niet getreurd, ze gaan zeker niet weg bij de club. Dus schiet ze nog even aan en bedank ze voor alle prachtige jaren aan volleybal die ze op de zaterdagen hebben laten zien! Ladies bedankt J! Deze set was natuurlijk voor ons (25-19).

De sfeer was al goed en werd beter. Bij een laatste thuisdag hoort een feestje. Zo geschiedde..

Volgende week mogen wij voor de laatste keer dit seizoen afreizen naar Assen. De allereerste wedstrijd van het seizoen werd door ons met 3-1 gewonnen. Kunnen we het volgende week in drie sets klaar spelen? Komt dat zien, in Assen!

gh @ VoV. Verslag van Anne Beukers, VV Utrecht dames 1. Foto Rudy van ’t Rood.