Vizier op volleybal

 

Oranje probleemloos langs Tsjechië

terHorstNlvsTurkije

VoV, 13-05-2017. 5:50 uur. Het Nederlands mannenteam is goed begonnen aan het nieuwe internationale seizoen. Het team van bondscoach Gido Vermeulen versloeg gisteravond in de Amstelveense Emergohal Tsjechië met 3-0. De bonusset werd wel door de bezoekers gewonnen. Zaterdag speelt Oranje opnieuw tegen Tsjechië, om 18.00 uur in sporthal De Bloesem in Wognum.

De oefeninterland tussen Nederland en Tsjechië was het klapstuk op een bijzondere dag. Eerder op de middag werd bij de Nieuwe Bankrashal het Bankrasmonument onthuld, in bijzijn van veel oud-internationals en oud-bondscoaches. De mannen van Oranje speelden tegen Tsjechje in speciale retroshirts, waarmee werd gerefereerd naar de bijzondere periode van het Bankrasmodel.

Bondscoach Gido Vermeulen koos in de eerste interland van 2017 voor de volgende basisopstelling: Daan van Haarlem (spelverdeler), Kay van Dijk (diagonaal), Robbert Andringa en Thijs ter Horst (passer/lopers), Jasper Diefenbach en Thomas Koelewijn (middens) en Dirk Sparidans (libero).

Oranje heerste vanaf het begin van de wedstrijd en was duidelijk sterker dan Tsjechië. Met name Thijs ter Horst en Kay van Dijk maakten aanvallend een sterke indruk. Met 25-17, 25-15 en 25-19 liet Nederland duidelijk zien de baas te zijn in Amstelveen.

In de bonusset liet bondscoach Vermeulen een compleet nieuw team spelen: Wessel Keemink (spelverdeler), Robin Overbeeke (diagonaal), Jeroen Rauwerdink en Stijn van Schie (passer/lopers), Fabian Plak en Niels de Vries (middens) en Just Dronkers (libero). Ook Gijs Jorna kreeg speeltijd in deze doorgang. De Tsjechen wonnen deze bonusset en sloten zo de avond toch nog een beetje goed af.  Vandaag spelen Nederland en Tsjechië dus opnieuw tegen elkaar.

gh @ VoV, bron Nevobo. Foto FIVB.