VCV Varsseveld handhaaft zich

VCVD1rsz

VoV, 14-05-2017. 5:58 uur. De strijd voor de plaatsen in de eerste divisie bij de dames is gestreden. De driekampen zitten erop, de competitie is nu definitief afgelopen voor de teams die meedongen naar een plek op dit niveau. Met als resultaat dat VCV Varsseveld zich handhaaft in 1AD.

In de driekamp VCV Varsseveld, Ecare Apollo 8 D2, De Bevers had VCV Varsseveld de uitwedstrijd in Borne bij Apollo D2 met 2-3 gewonnen en had datzelfde Apollo hun uitwedstrijd bij De Bevers met dezelfde cijfers voor zich beslist. In de laatste confrontatie ontving VCV De Bevers in Varsseveld en waren ze op basis  van de stand en de uitslagen favoriet voor handhaving.

En VCV maakte het waar, het werd een 3-2 overwinning, waarnaar het bij een 1-2 achterstand in sets echter helemaal nog niet naar uitzag. Met name in de derde set ging de ploeg van Frans Jordens met 11-25 heel hard onderuit. Daarvoor was er een 25-22 zege en een 22-25 nederlaag.

Met een 1-2 setstand op de borden moest het dus wel gebeuren in de vierde set, VCV had al wel de handhaving binnen, maar wilde ook de wedstrijd gewoon nog winnen. Het herstel van VCV was even knap als de winst van de Bevers in de set ervoor. Met 25-16 trokken ze de stand gelijk en verzekerden ze zich van het spelen van de tiebreak. En die wonnen ze ook, met een ruime 15-9 bleven ze opnieuw aan de goede kant van de score. Ook volgend seizoen komt VCV dus in de Eerste Divisie uit. De Bevers  en Apollo 8 dames2 spelen hun wedstrijden weer in de Tweede Divisie.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto VCV Varsseveld.