Vizier op volleybal

 

VC Wik promoveert naar Eerste Divisie

PromotieVCWik

VoV, 14-05-2017. 6:03 uur. Het is VC Wik Groot – Ammers gelukt om ‘in het hol van de leeuw’ promotie af te dwingen naar de Eerste Divisie bij de dames. Met ‘in het hol van de leeuw’ bedoelen we bij de uitwedstrijd tegen VC Velden, dat voor handhaving op dat niveau vocht. 

In deze driekamp speelde VC Velden voor behoud en Peelpush D2 en VC Wik voor promotie.  De voorgaande twee wedstrijden kenden 3-1 winst voor VC Wik tegen Peelpush D2 en een 3-1 nederlaag voor VC Velden tegen Peelpush. Het kon dus nog alle kanten op, waarbij Peelpush D2 vanaf de kantlijn moest toezien hoe het zou gaan aflopen.

Voor VC Wik Groot – Ammers liep het dus goed af, meteen vanaf het begin maakten ze duidelijk dat zij niet als toeristen naar Velden waren gekomen en dat ze met ‘de hoofdprijs’ weer wilden vertrekken. In de eerste set was de winst nog nipt en duurde het tot na de reguliere lengte van een set voordat de winst binnen was. Na de 27-27 hadden de gasten uit Groot Ammers het beste eindschot. De tweede set en de promotie naar de Eerste Divisie was daarna via 20-25 winst voor de bezoekers. De 0-2 in sets gaf hen, ook bij verlies via de tiebreak het beste setquotiënt. 

Nadat de buit binnen was gingen de volgende drie sets inderdaad naar VC Velden. Met 25-20, 25-19 en 15-10 sloten zij het seizoen met 3-2 winst af, maar dat was niet voldoende om ook volgend seizoen in de Eerste Divisie te mogen uitkomen. Dat ticket gaat naar VC Wik Groot – Ammers, VC Velden en Peelpush D2 spelen volgend seizoen een divisie lager.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Facebook VC Wik.