Vizier op volleybal

 

VCV Varsseveld had aan één setje genoeg

VCVD1rsz

VoV, 14-05-2017. 11:24 uur. VCV Varsseveld had voor het behoud van de eerste Divisie één setje nodig tegen De Bevers, en niet zoals wij vanmorgen aanvankelijk nog in onze samenvatting meldden twee sets. Immers op basis van het set coëfficiënt  wordt een waarde berekend, die telt in geval van gelijke punten. Als VCV met 1-3 zou verliezen,  hadden ze totaal in deze driekamp vier sets gewonnen en drie sets verloren. de waarde was dan dus 1,33. In dat geval had De Bevers 5 sets gewonnen en 4 sets verloren. de waarde was voor hen dan 1,25.

“De start van de wedstrijd was erg scherp en goed.” Vertelt trainer coach Frans Jordens na afloop.  “De Bevers hadden niet veel in te brengen en we hadden telkens een grote voorsprong, alleen naar het einde van de set kwamen De Bevers dichterbij en verzuimden wij het sneller af te maken. Uiteindelijk set winst met 25-22. We waren dus door, maar het team  wist dat toen nog niet.”

Dan de 2e set: “De Bevers werden sterker en wij konden ons nivo niet vasthouden. de spanning om een 2e set te moeten winnen (volgens de meiden) was merkbaar in het veld. Ergens halverwege de 2e set, toen we ver achter stonden, nam ik de beslissing om het in een time out toch maar te vertellen zodat wellicht de spanning wat minder zou worden. Alleen wilden de meiden het niet meteen geloven. De set verder gespeeld en toch nog aan kunnen klampen bij De Bevers, zodat het weer een gevecht zou worden. Dit hebben we net niet naar een goed einde kunnen brengen. 22-25.”

“De 3e set was erg goed van De Bevers en van onze kant was het gewoon slecht. punt. dik verlies met 11-25. Dan maar in de 4e set goed starten en ditmaal hadden wij het prima op de rit. Goed gespeeld met meer druk in de aanval en serve betekende setwinst met 25-16.

Uiteraard wilden we nu ook de wedstrijd winnen en dus ook een goede 5e set afleveren. Dat zag er in het begin niet naar uit met een achterstand van 1-5. Daarna kregen we wat meer grip op de wedstrijd en met de kant wissel stonden we aan de positieve kant van de score. 8-7. Daarna konden we het goed uitbouwen en hebben we de wedstrijd winnen af kunnen sluiten.”

Mijn libero Jasmin had een hele treffende zin:  “Deze wedstrijd gaf in het kort ons hele seizoen goed weer. Hele goede wedstrijden / sets afwisselen met hele zwakke sets en vaak weer sterk eindigen.”

gh @ VoV. Bron Frans Jordens, trainer coach VCV Varsseveld dames 1.