Vizier op volleybal

 

De Bevers redden het niet in de p/d

1617deBeversVoV, 15-05-2017. 4:57 uur. Na een prima seizoen waarin we boven verwachting op een 2e plek eindigden in de 2e divisie restte er nog een mooi toetje. We mochten nog twee extra wedstrijden spelen. Donderdag 11 mei een thuiswedstrijd tegen Apollo Dames 2 en zaterdag 13 mei uit naar Varsseveld tegen VCV.

VCV speelde de 1e wedstgrijd tegen Apollo en die wisten ze heel makkelijk te winnen met 0-3. De verwachting was dat we donderdag tegen Apollo bij ons thuis een goede kans hadden om te winnen.

Dat bleek moeilijker dan gedacht. Aan het eind van een zeer wisselvallige wedstrijd waarin we alleen in de 4e set ons eigen niveau haalden stond er een 3-2 verlies op de borden. Ondanks dat je weet dat je niks te verliezen hebt toch een teleurstelling en omdat je weet dat je nog een uitwedstrijd moet tegen VCV waren de koppies behoorlijk naar beneden.

Maar veel tijd om chagrijnig te zijn hadden we niet, twee dagen later stonden we alweer klaar om het tegen VCV op te nemen. Een 1e divisieteam met veel aanvalskracht en serve druk. We hadden een goed strijdplan en hielden ons daar ook goed aan deze wedstrijd.

De 1e set begonnen we slecht en we stonden al snel met 15-5 achter. Dankzij veel servedruk en weinig fouten wisten we nog terug te komen tot 24-22, maar niet genoeg, 25-22 verlies. Wat we daarna lieten zien was super. De Bevers hielden het niveau van eind 1e set vol en wisten de 2e en 3e set te winnen met zeer verzorgd en goed volleybal, 22-25 en 11-25.

Toen kwam de belangrijke 4e set, ons foutenpercentage liep wat op en de dames van VCV hadden hun servedruk weer op orde. Ze liepen vrij snel weg en we konden het tij niet meer keren. Met 25-16 pakten de dames uit Varsseveld de 4e set en daarmee blijven zij in de 1e divisie. De 5e set werd ook gewonnen door VCV en daarmee sluiten we de PD af met 2 keer een 3-2 verlies.

Maar het ene verlies is het andere niet. Terwijl we na de 2-3 donderdag teleurgesteld waren konden we na de 3-2 van zaterdag met opgeheven hoofd het veld verlaten. We hebben laten zien dat zeker ons topniveau 1e divisiewaardig is.

We willen het publiek bedanken dat ons de laatste twee wedstrijden fantastisch ondersteund heeft. Super!! We nemen afscheid van Marit en Melissa, de rest blijft en we zullen volgend jaar een gooi doen naar het kampioenschap in de 1e divisie.

gh @ VoV, verslag via websitebeheer De Bevers.