WVC Volley heren 1 verliest bekerfinale

IMG_0669 (Kopie)

VoV, 15-05-2017. 5:45 uur. Afgelopen zaterdag hebben de heren van WVC Volley uit Wierden de finale gespeeld voor de regiobeker. De wedstrijd werd gespeeld in sporthal ’n Dikken in Wierden en was de afsluiting van een fantastische dag met vier finales (Meisjes, Jongens, Dames en Heren).

Nadat de Dames van WVC Volley de finale gewonnen hadden en daarmee de “dubbel” pakten  (GEFELICITEERD DAMES!!), mochten de heren de titel verdedigen tegen de mannen van VoCASA HS2 uit Nijmegen. De mannen van VoCASA zijn als 2de geëindigd in de derde divisie en waren van plan om het de Wierdense mannen moeilijk te maken.

Na het voorstel rondje kon de wedstrijd beginnen en de Nijmeegse formatie kwam meteen sterk uit de start blokken, daar waar WVC moeite had om in het ritme te komen en met name in de passing steken liet vallen. In no-time keek WVC tegen een achterstand aan die ze ook niet meer hebben in kunnen halen. Met 25-16 werd deze set verdiend gewonnen door VoCASA.

In de tweede zakte het spel van VoCASA niet in zoals WVC gehoopt had, maar gelukkig konden ze zelf redelijk bijblijven. Wel waren daar nog de kleine foutjes in de pass en af en toe een aanval die niet lekker werd in geslagen waardoor VoCASA weer kon scoren. Uiteindelijk werd ook deze set verloren, nu met 25-18. Beide sets dus een duidelijk verschil. Nu hoeft dat nog niets te zeggen, want de mannen van WVC hebben wel vaker een 2-0 achterstand omgebogen in een 2-3 overwinning, maar of dat deze wedstrijd ook mogelijk was…..

In de derde set was WVC vanaf het begin scherp in de aanval en met name via een aantal goede serve series wisten ze zelfs een voorsprong te pakken. De pass bleef echter een zwakke plek waardoor de aanvallers ook niet echt goed in stelling gebracht konden worden (te weinig variatie zoals dat heet). Stukje bij beetje wist VoCASA het gat te dichten en de voorsprong te pakken. Met 25-21 wisten de mannen uit Nijmegen, verdient, de winst te pakken en daarmee was overwinning en de regiobeker ook veilig gesteld.

Ook groot feest brak los in het veld en op de tribune, bij de Nijmegenaren natuurlijk.   De mannen van WVC moesten genoegen nemen met zilver, wat natuurlijk ook een goede prestatie is, maar ja als je in de finale staat wil je ook winnen. Helaas zat het er deze dag niet in voor heren, toch kunnen we terugkijken op weer een mooi seizoen met veel hoogte punten, Kampioen in de promotieklasse en een tweede plaats in het regiobeker toernooi.  Volgend seizoen spelen de heren in de derde divisie en mogen ze ook weer meedoen voor de strijd om de beker, wie weet wat het nieuwe seizoen ons brengt.

Tot slot willen wij van WVC Volley heren 1 onze sponsoren van dit seizoen bedanken, Eetwinkel Sterk Langs de lijn en Jannink Beton. Ook ReclamePlus voor de snelle afhandeling van onze bedrukkingswensen bedankt voor dit seizoen.

gh @ VoV, verslag van Arnold Hilberink, foto Jan van den Noort.