Beker Regio Noord naar Smash Beilen D1

17Bekerwinst

VoV, 15-05-2017. 12:30 uur. Voor Smash de kroon op een uitstekend seizoen na al het kampioenschap in de derde divisie te hebben behaald. En door de bekerwinst was de dubbel een feit.  Deze overwinning kreeg extra glans doordat het winnen van de beker voor Smash de tweede keer op rij was. Vorig seizoen bleek Smash in de finale te sterk voor Sudosa dames 3.

Plaats van handeling afgelopen zaterdag was Sporthal de Steense in Wolvega. Tegenstander Sneek dames 4. Uitslag 3-1.

De eerste set was overtuigend voor Smash. De dames begonnen zeer voortvarend waarbij de eerste serie aanvallen direct in punten resulteerden. Al snel stond 8-3 op het bord. Sneek kreeg geen vat op het spel en via 15-9 en 22-13 eindigde de eerste set met 25-14 voor Smash. Vooral op de tempo aanvallen over mid hadden de Sneker dames geen antwoord.

Sneek begon beter aan de tweede set. Onderlinge verschillen bleven klein en beide teams hielden elkaar tot 19-19 in evenwicht. De fase met de big point was in het begin voor Sneek. 20-22. Na een time out kantelde het momentum naar smash wat resulteerde in 24-23. Een time out van de Sneker coach kon het tij niet keren. Ook de laatste rally ging naar Smash. 25-23.

In de derde set liep Smash vanaf de 1e rally achter de feiten aan en zat ze aan het elastiek. Via 0-3 en 2-7 kwam er 4-9 op het bord. Een dubbele wissel met spelverdeler/dia pakte goed uit en het geslagen gat werd dicht gespeeld tot 14-14. Vervolgens werd het elastiek weer uitgerekt. Tegen elk punt van Smash scoorde Sneek er 3 of 4. Met 17-25 ging deze set naar Sneek.

In de 4e set ging Smash weer voortvarend van start en werd deze set een kopie van de eerste.  Via 3-1, en 9-4 speelde Smash naar 14-5. De tempo aanvallen over mid bleken weer zeer effectief. Twee time outs van Sneek konden hierin geen verandering brengen. Op 24-17 mocht Smash serveren voor het matchpoint. Een goed blok van Smash bracht het 25e punt en de wedstrijdwinst.

Volgend seizoen speelt Smash in de tweede divisie. Een van de speelsters (passer / loper) gaat verhuizen en stopt. We zoeken nog naar vervanging. Verder blijft het team bij elkaar wat een goede start volgend seizoen in de tweede divisie mogelijk maakt.

gh @ VoV, verslag van Rob Hukema, trainer coach Smash Beilen dames 1.