Vizier op volleybal

 

Mannenselectie Oranje bekendgemaakt

OranjePortugal

VoV, 17-05-2017. 6:42 uur. Bondscoach Gido Vermeulen heeft aan de vooravond van de oefenwedstrijden tegen België zijn selectie teruggebracht tot 14 spelers. Volgende week dinsdag (23 mei) begint het WK – kwalificatietoernooi (WKK) in Nederland, dat wordt gespeeld in Koog aan de Zaan en Apeldoorn.

Nederland speelt woensdag en donderdag twee oefeninterlands in en tegen België. Dit zijn de laatste oefenwedstrijden voor de start van het WKK. De wedstrijd op woensdagavond in Aalst is voor publiek te bezoeken. De wedstrijd van donderdag wordt achter gesloten deuren gespeeld.

Vermeulen heeft vandaag zijn selectie teruggebracht naar 14 spelers voor de oefeninterlands tegen België. In theorie kan de keuzeheer zijn selectie voor het WKK nog wijzigen tot één dag voor aanvang van het toernooi (22 mei).

De selectie voor de oefeninterlands tegen België bestaat uit:

Spelverdelers Daan van Haarlem en Wessel Keemink. Libero’s  Gijs Jorna en Dirk Sparidans. Voor de passer loper positie werden geselecteerd Thijs ter Horst, Jeroen Rauwerdink en Robert Andringa. Op mid kunnen ingezet worden Jasper Diefenbach, Fabian Plak, Thomas Koelewijn en Michael Parkinson. En tenslotte zijn voor de diagonaal beschikbaar Robin Overbeeke, Kay van Dijk en Nimir Abdelaziz.

gh @ VoV, bron Nevobo. Foto FIVB.