Vizier op volleybal

 

Topteams en staf Zaanstad krijgen vorm

LogoZaanstad

VoV, 17-05-2017. 15:15 uur. Het gaat goed me de invulling van trainers en spelers bij VV Zaanstad. De technische commissie van de vereniging is de afgelopen weken hard bezig geweest. Jeroen Nol: “Een heleboel zaken hebben we de afgelopen weken al kunnen invullen. Onder andere naar aanleiding van onze oproep hebben we al de nodig meetrain(st)ers gehad. De trainersstaf is al nagenoeg compleet. Alleen voor heren 3 dat ook volgend jaar in de tweede divisie zal uitkomen zijn we nog naarstig op zoek naar een trainer/coach.”

In de herenlijn blijven Vincent Pirovano en Frank van den Outenaar de scepter zwaaien bij Zaanstad heren 1, met Marc Donker als assistent. Het succesteam zal wat betreft samenstelling grotendeels het zelfde blijven. Voor de bij het eerste team gestopte Stephan Brokking zal Lars de Boer overkomen van Compaen. De licentie aanvraag voor de eredivisie ligt op dit moment bij de Nevobo en de verwachting is dat er voor Hemelvaart duidelijkheid zal komen over de definitieve toekenning.

Bij heren 2 blijft Marc Donker aan het roer staan. Dit opleidingsteam heeft zich afgelopen seizoen keurig gehandhaafd in de eerste divisie. Marc  zal volgend seizoen tevens als coördinator bij de jeugd gaan functioneren. Heren 3 is dus nog op zoek naar een trainer/coach. In dit team zullen er nog al wat wisselingen plaatsvinden. Inmiddels hebben hier al een aantal nieuwe talentvolle spelers meegetraind.

Bij Zaanstad dames 1 blijft oud international Patrick de Reus volgend seizoen  de trainer / coach. Nadat hij met succes het team had begeleid naar directe handhaving in de eerste divisie, wil hij graag verder. De kern van het team blijft het zelfde maar er zijn ook wat wisselingen. Irene Brouwer is gestopt, Rosa de Viet is weer terug na haar zwangerschap en Ingerlise Kooijman zal om dezelfde reden volgend seizoen juist niet beschikbaar zijn. Diverse meetrainsters  hebben zich aangediend als versterking en er wordt ook gewerkt aan een extra spelverdeelster.

Dames 2 krijgt in de persoon van Bram Brouwer een nieuwe trainer in plaats van Danny van den Outenaar, die afscheid heeft genomen.  Bij dames 2  zullen naar verwachting straks  een hoop jonge jeugdige gezichten te zien zijn. Het doel voor volgend seizoen is om de opleidingsfunctie van het team te versterken, zoals dat de afgelopen jaren ook bij de herenlijn van Zaanstad heeft gefunctioneerd.

De technische commissie kijkt dan ook met gepaste tevredenheid naar de ontwikkelingen. Jeroen Nol: “Het is nu half mei en we hebben het al voor een heel stuk op rit staan. Alleen dus voor heren 3 zijn we momenteel echt op zoek naar een trainer-coach. Voor spelers en speelsters zijn er natuurlijk ook her en der nog mogelijkheden. Dus als je belangstelling hebt, laat het gerust weten via jeroennol@hotmail.com . We trainen nog zeker in de maand mei en sommige teams ook nog in juni.”

gh @ VoV, bron persbericht VV Zaanstad