Vizier op volleybal

 

Oefenwinst Oranje (m) in en tegen België

Oranjefeestje

VoV, 18-05-2017. 10:26 uur. Na Tsjechië thuis oefenden de Oranje mannen uit tegen België als voorbereiding op het WK Kwalificatietoernooi  in eigen land. Voor de Red Dragons was het de eerste oefenwedstrijd van het zomerseizoen in België. Vorige week zaterdag hadden ze tegen Frankrijk geoefend, en verloren. 

Zo vroeg in het internationale seizoen is nog weinig te zeggen van de onderlinge krachtsverhoudingen, België staat internationaal wel in hoger aanzien dan Oranje. Ze hebben een hogere plaats op de wereldranglijst en ze hebben een startticket in de World League groep 1 (Nederland komt uit in groep 2). 

In de eerste set kon België na een gelijke stand bij het begin van de setfinale Nederland op achterstand zetten en dat hielden ze vast, resulterend in een 25-22 setzege.  In de tweede set wisselde België van spelverdeler, Nederland nam afstand naar 4-9 maar zag de Zuiderburen bij 12-13 tot één puntje genaderd. Daarna nam Oranje afstand en won met 21-25.

De derde set was Oranje duidelijk de bovenliggende ploeg.  Met een 15-25 setzege, na 5-11 en 10-16 tussenstanden,  nam de ploeg van vermeulen een 1-2 voorsprong in sets. In de vierde set kon Oranje een 13-10 achterstand wegwerken en bij 21-23 was een 1-3 setzege op komst. Met 22-25 werd die ook definitief gemaakt.

gh @ Vizier op Volleybal. Archieffoto FIVB.