Ook verlies Sinnema–Stubbe in Rio

SinnemaStubbeRio

VoV, 18-05-2017. 20:20 uur.  Jolien Sinnema en Joy Stubbe waren via de kwalificatieronde naar het hoofdtoernooi in Rio gegaan en dus het laagst geplaatste team (26ste) in hun poule G, hetgeen inhield dat ze tegen de nummer één Hermannova – Slukova uit Tsjechië (7de op de toernooi ranking) hun eerste wedstrijd in de double elimination poulefase moesten spelen. De andere twee teams in hun poule waren Gallay – Klug (10de, Argentinië) en Menegatti – Perry (23ste, Italië).

Het Nederlandse duo moest behoorlijk geduld oefenen, de partijen voor hen op court 4 liepen door drieseters behoorlijk uit. De andere partij in hun poule, die gelijktijdig had moeten beginnen volgens het wedstrijdschema, was al bijna afgelopen, (1-2 winst voor Menegatti – Perry) toen zij pas aan hun wedstrijd begonnen.

Na de 7-6 tussenstand voor het Tsjechische duo in de eerste set, scoorden Sinnema – Stubbe vijf keer achter elkaar en kwamen zo op 7-11 voor, de counter van de tegenstander mocht er ook wezen. Bij 11-11 was het weer gelijk. Opnieuw pakten Sinnema – Stubbe een voorsprong (11-130 en opnieuw had de tegenstander het antwoord paraat (14-13). Daarna ging het gezamenlijk op de eindstreep af. De gelijkmakende score ging tot 18-18 over en weer, daarna sloeg het Tsjechische duo toe. 21-18.

In de tweede set werd 1-3 veranderd in 5-5 en bleven de teams daarna ook dicht bij elkaar in de buurt. Het verschil in toernooi ranking bleek niet uit de gelijkopgaande strijd, die bij de tussenstanden 9-9 nog steeds in evenwicht was. Met 10-11 voor het BTN duo werd er verplicht gerust. Na de 11-11 nam het Tsjechische duo afstand (14-11) en won de set met 21-19.

Voor en plaats in de KO ronde moeten Sinnema – Stubbe het dus opnemen tegen Gallay – Klug, de verliezende partij in de andere poulewedstrijd.