Dynamo blijft koploper in Topdivisie (v)

VoV, 15-10-2017. 7:55 uur. In de Topdivisie bij de dames heeft SV Dynamo Apeldoorn de koppositie met succes verdedigd middels een 3-1 zege op het bezoekende PDK Huizen. De gasten begonnen prima met een 16-25 zege in de eerste set, maar werden in de tweede keihard met de neus op de feiten gedrukt toen Dynamo met 25-8 revanche nam. De 25-19 in de derde set was al een stuk minder overtuigend, waarop de nipte 25-23 in de vierde set volgde en de winst voor de thuisploeg binnen was.

Drie duels eindigden in een tiebreak, als winnaars kwamen daar VC Sneek II, Laudame Financials VCN en VV Utrecht naar voren. VV Alterno II, Seesing Personeel Orion en Ecare Apollo 8 moesten de vijfde set aan hun tegenstander laten.

VC Sneek II en VV Alterno II waren de eerste twee sets gelijkwaardige teams. Op 15-25 volgde 25-15.  Alterno pakte de derde set met 22-25 maar kon in de vierde niet doordrukken. De thuisploeg kwam er naast via 25-19 en eigende zich daarna ook de vijfde set toe. Met minimaal verschil, 15-13.

Orion en VCN deden er ook vijf sets over voor de winnaar bekend was. Orion kon een 0-1 achterstand in sets ombuigen naar een 2-1 voorsprong, maar toen niet in wedstrijdwinst omzetten. VCN pakte de eerste set (21-25) en vervolgens ging het via 25-22, 25-19 en 20-25 naar een 2-2 gelijke stand. Na 14-16 in de tiebreak was debutant VCN nog steeds ongeslagen.

Ecare Apollo 8 en VV Utrecht hadden ook de maximale lengte van de wedstrijd nodig om te bepalen wie er zou winnen. Het was alweer de derde vijfsetter van de ploeg uit Borne en net als vorige week tegen Donitas was een 2-0 voorsprong in sets niet voldoende om winnend van het veld te stappen.  Apollo kwam dus met 2-0 voor,  via 26-24 en 25-21. Utrecht pakte de volgende drie sets en de wedstrijd met 20-25, 22-25 en 12-15.

De studenten clash tussen Pharmafilter US en OBEG / Donitas werd een 3-0 zege voor de Amsterdamse studenten. Donitas kreeg 20, 17 en 16 punten mee. In Groningen deden de studenten van IBM Client Innovation Center Benelux / Veracles er ook drie sets over om met de winst aan de haal te gaan. Oskam Taurus moest de thuisreis na 25-19, 25-19 en 25-21 met lege handen aanvaarden. Het was hun vierde nederlaag zonder setwinst op rij. “Wat was het weer heerlijk om thuis te spelen voor een propvolle tribune en geweldige sfeer.” Luidde de zienswijze van de Veracles Dames, Taurus zal daar anders over gedacht hebben.

Veracles en US maakten de grootste sprong voorwaarts in de stand, ze gingen van de achtste  naar de derde en van de negende naar de vierde plaats. Donitas zakte van de tweede naar de zevende plek. De volledige stand is nu SV Dynamo 4-10, VCN 3-8, Veracles 3-7, US 4-7, VVU 4-7, Orion 4-7, Donitas 4-7, Apollo 4-6, Alterno II 4-6, VC Sneek II 4-3, PDK Huizen 4-1 en Taurus 4-0.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto SV Dynamo Apeldoorn.