Twentse derby prooi voor Apollo 8.

VoV, 13-02-2022. 16:35 uur, De Twentse derby tussen Apollo 8 en Set-Up ’65 is in een 3-0 zege voor de ploeg uit Borne geëindigd. Set-Up kon in de eerste twee sets tot rond de 16 punten goed meekomen, maar moest daarna afhaken en verloor die sets met 25-19 en 25-20. De derde set kende een omgekeerd verloop. Apollo liep veruit (17-12), maar in het tweede deel van de set kwamen de gasten zeer sterk opzetten en slaagden er maar net niet in een vierde set af te dwingen. Set – Up ’65 blijft zonder zege, Apollo 8 komt via deze driepunter op 15-32 en behoudt de derde positie.

Set-Up kon in de eerste set een 5-4 achterstand omdraaien naar een 5-7 en 6-9 voorsprong. En kwam kort daarna terug van een 13-11 achterstand naar 14-14 gelijk. Pien Vos en Marlies Eertman kregen punten achter hun naam bij de bezoekers, bij de thuisploeg hadden Juliët Huisman, Tess de Vries en Carlijn Koebrugge menigmaal succes.

Set-Up slaagde er niet in de side out bij 17-15 voor 17-16 te maken, bleef wel aanklampen (20-18) maar speelde vervolgens met een te hoge foutenlast om succes te kunnen hebben. De cadeau gegeven punten tot en met 24-19 waren te veel van het goede, daarna maakte Juliët Huisman de set af.

In de tweede set een soortgelijk beeld tot halfweg de set. Tot 10-10 hielden de ploegen elkaar goed in evenwicht, waarbij de teams met enige regelmaat van koppositie wisselden. Set-Up kwam op 10-12, Apollo maakte gelijk, Set-Up kwam op 12-14 en Apollo kwam er via twee scorende prikballen van Tess de Vries naast, waarna o.a. Jette Kuipers en Carlijn Koebrugge voor de punten naar 20-14 zorgden. De 23-16 werd 24-18, twee keer slaagde Apollo niet het setpoint te benutten, de derde keer was het wel raak. Middels een netfout.

In de derde set zette een reeks gratis punten, vier op rij, Apollo op een 6-3 voorsprong, waarna een serveserie van Jette Kuipers, met daarin o.a. twee aces, de stand naar 12-5 tilde. Brahim Abchir had op die stand zijn time outs al opgebruikt. Na die tussenstand werd er even stevig fout geserveerd tot aan 14-8, scoorde Pien Vos een aantal keren tegen en begon Set – Up bij 17-12 aan een hele serieuze opmars.

Scores van Jorieke Bodde, Joanne Brilhuis, Marlies Eertman en een ace van Pien Vos brachten de gasten uit Ootmarsum terug in de wedstrijd bij 17-16. Er volgde een hele serie side outs, die de teams bij 22-21 op een puntje verschil in de big points brachten. Een ace van Jorieke Bodde maakte gelijk, een kill-block op mid zette Set-Up op voorsprong, waarop Bart Oosting, die deze keer de coaching voor zijn rekening nam, de tweede time out opnam. Twee blokpunten (van Carlijn Koebrugge en Jette Kuipers) zetten Apollo 8 op matchpoint, dat na een lange rally door Jette Kuipers werd verzilverd. De 25-23 betekende tevens 3-0.