VIVES en Sliedrecht aan kop in Topdivisie B (m)

VoV, 09-10-2022. 8:52 uur. Vijf keer een zege in drie sets en een vijfsetter, dat was de score aan het eind van de dag gisteren in de Topdivisie B bij de heren.

De vijfsetter werd gespeeld in Utrecht, waar VVU een 0-2 achterstand tegen Compaen nog kon veranderen in 3-2 winst. Compaen kwam met 25-27 en 22-25 met 0-2 voor in de Domstad, moest echter daarna drie keer buigen voor de gastheren. Met 25-20 en 25-14 dwong VVU de tiebreak af, die ze in de verlenging met 18-16 wonnen.

Op een andere locatie in Utrecht maakte Volley Tilburg korte metten met USV Protos. De studentenploeg kreeg per set 14, 16 en 13 punten mee.

Ook VCV Veenendaal leed thuis een 0-3 nederlaag. Peelpush vertrok met de volle buit richting Meijel na de setwinsten met 17-25, 22-25 en 21-25. VCV begon overigens met een negatieve stand aan punten op de ranglijst aan dit duel. Vanwege een bij ons niet bekende oorzaak hadden zij een maximale puntenaftrek gekregen waardoor ze hekkensluiter werden met 1 gespeeld en -1 punt. Na gisteren is dat dus 2 gespeeld en -1 punt, waarmee ze de laatste plaats (uiteraard) bezetten.

VIVES bleef de winnende koers ook in de wedstrijd tegen Inter Rijswijs vasthouden. Voor de derde keer in dit seizoen haalde de promovendus de volle buit binnen. Deze keer via de setstanden 25-20, 25-22 en 25-23.

Thuiswinst was er ook voor Sliedrecht Sport heren 2. Donki Sjot maakte het hen in de tweede set nog knap lastig, maar kwam in de finale net tekort en leed een 29-27 nederlaag. De eerste set verloren ze met 25-19, in de derde set wisten ze een puntje meer te scoren.

Zaanstad behaalde een 0-3 zege bij Spaarnestad in Haarlem. Met twee keer 19-25 en 22-25 brachten de thuisploeg de derde nederlaag op rij toe.

Stand: Sliedrecht en VIVES staan op 3-9, VVU op 3-7 en Volley Tilburg op 2-6. Peelpush, Compaen en Rijswijk hebben respectievelijk 6, 5 en 4 punten uit 3 wedstrijden. Zaanstad heeft er 3 en Donki Sjot, Protos en Spaarnestad staan nog op 0. Laatste is dus VCV met -1 puntje.