Derbywinst Krekkers en Apollo 8 D2.

VoV, 12-02-2023. 8:13 uur. Eigenlijk waren er gisteren weinig, zeg maar gerust geen verrassende uitslagen te noteren in de Topdivisie A bij de dames. Al gaat er achter een 3- soms meer schuil dan zo op het eerste gezicht te zien is. Bij de derby Krekkers vs. Set-Up ’65 bijvoorbeeld, waar alle sets met twee punten verschil beslist werden. In het voordeel van de thuisploeg.

Krekkers kon in de eerste set de winst in een spannende finale net op tijd binnenhalen. De 23-19 voorsprong was door de gasten bij 24-24 van de borden gehaald, daarna waren de beslissende punten voor de thuisploeg.

In set twee kwamen de gasten op setpoint bij 23-24 maar verzuimden de trekker over te halen voor de gelijke setstand. Een opstellingsfout maakte gelijk, Set-Up ging de time out in bij 25-24 maar met een super “My block, My block” van Thirza Wesselink en Benthe Olde Rikkert werd het 26-24.

In set drie ging Set-Up bij 24-23 nog de time out in, de poging om de set alsnog te winnen mislukte. Met 25-23 was de thuisploeg echter opnieuw spekkoper in de finale.

Derby Dynamo Tubbergen vs. Apollo 8 Dames2 eindigde in een 1-3 zege voor de bezoekers uit Borne. En daarmee worden de zorgen bij Dynamo over handhaving zonder p/d wel weer iets groter. De eerste set pakte de thuisploeg na een enerverende finale met 28-26, daarna waren de gasten met 21-25, 16-25 en 15-25 drie keer de betere ploeg.

DeVoKo vs. Veracles werd een 3-1 zege voor de Denekampers. De 1-1 in sets kwam tot stand nadat beide teams een set heel erg duidelijk de baas binnen de lijnen waren. Set één ging met 25-12 naar DeVoKo, set twee met 16-25 naar Veracles. De thuisploeg herpakte zich daarna en kon met 25-22 in de beste positie voor wedstrijdwinst komen. De 25-18 in de vierde set bezorgde hun gasten uit Groningen de 3-1 nederlaag.

Bij Donitas vs. Alterno liet de op bezoek zijnde koploper zich niet verrassen. In drie sets waren ze klaar met de thuisploeg, die 19, 22 en 20 punten meekreeg.

VC Sneek Dames2 vs. Rivo leek na twee sets spannend te kunnen worden. Nadat Rivo de eerste set met 13-25 had gewonnen kwam de thuisploeg via 25-21 terug in de wedstrijd. Echter vanaf de derde set waren de gasten weer de dominerende partij en namen via 15-25 en 16-25 alle punten mee uit Sneek.

US Dames2 vs. Sudosa-Desto Dames2 werd een 3-1 zege voor de thuisploeg. De gasten uit Assen konden de 1-0  achterstand in sets (25-21) met een ruime 15-25 ongedaan maken, de nipte 25-23 gaf US de 2-1 voorsprong, die ze met 25-19 in wedstrijdwinst veranderden.

• 12> VC Sneek Dames2 16-3

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Jan van den Noort. Volle tribunes bij Krekkers vs. Set-Up ’65.