VC Limax, Dynamo, Lycurgus en Orion winnen hun uitduel

VoV, 12-02-2023. 8:30 uur. In de Eredivisie mannen waren de ogen gericht op SSS vs. Lycurgus en Sliedrecht Sport vs. Orion. Drie teams stonden op overbrugbare afstand van elkaar, Sliedrecht Sport staat als de zesde ploeg voor de kampioenspoule daar een heel eind achter. Het ging bij die drie dan vooral om de startbonus voor de Kampioenspoule, een puntje meer of minder kan straks immers een wereld van verschil maken.

SSS vs. Lycurgus: Samen Lycurgus heeft de reguliere competitie in Barneveld in een meer spannende dan goede wedstrijd afgesloten met een 2-3 zege op Simplex SSS. Na een 1-2 voorsprong trok Samen Lycurgus het spannende duel in de vijfde set over de streep via de setstanden 25-18, 15-25, 19-25, 25-20 en 12-15.

Sliedrecht Sport vs. Orion eindigde in 1-3, waardoor de ploeg uit Doetinchem naar de derde plaats in de eindrangschikking steeg. Na de 0-2 in sets (22-25, 17-25) kon Sliedrecht Sport de spanning terugbrengen middels 27-25 in de derde set en bleef dat tot 26-26 in de vierde set vasthouden. Daarna waren de laatste twee punten voor Orion.

Taurus vs. VC Limax leverde de gasten de benodigde drie punten op om als koploper van het reguliere seizoen af te sluiten. Met minimaal verschil werden de eerste en de derde set gewonnen, twee keer 23-25, de tweede set was met 12-25 voor de Limburgers.

TTP vs. SV Dynamo was overtuigend voor de bezoekers uit Apeldoorn. Met 13-25, 17-25 en 20-25 lieten ze zich geen moment in de problemen brengen. ZVH vs. VoCASA was in de tweede en derde set met 24-26 en 23-25 spannend. In de eerste set had VoCASA met 19-25 meer verschil op het scorebord gekregen.

VCN vs. PDK werd een 3-2 zege voor de thuisploeg. Na de 2-0 voorsprong in sets (25-11, 25-19) kon de thuisploeg pas in de vijfde set (16-14) de winst binnenhalen. PDK had de tiebreak via 19-25 en 23-25 afgedwongen.

*Helaas kunnen we geen topscores en punten per onderdeel vermelden. De statistieken per wedstrijd geven daarover al een paar weken op de Nevobo site geen uitsluitsel.