Volley Tilburg H1 kampioen!

VoV, 02-04-2023. 13:33 uur. Heren 1 van Volley Tilburg heeft gisteren in Zaandam ondanks de tweede nederlaag van het seizoen (Zaanstad won met 3-2 via 25-18, 25-18, 31-33, 26-28 en 15-11) de felbegeerde titel in de Topdivisie B behaald. Met dank aan VIVES, dat twee sets afsnoepte van titelconcurrent Sliedrecht Sport. Zaterdag 15 april speelt heren 1 (T Kwadraat, 18,00 uur) nog thuis tegen Peelpush.

Coach Erik Kwantes: “Wat een bizarre wedstrijd. Twee sets waarin op libero Yannick Knechten na geen enkele speler zijn normale niveau haalde waardoor een tot op het bot gemotiveerd en uitstekend spelend Zaanstad volledig terecht met 2-0 voorkwam. Daarna twee spectaculaire sets vechtvolleybal die we op karakter in de slotfase over de streep hebben getrokken.

In set 4 was daar een geweldige servicereeks van Joeri Polman voor nodig, die ons van 20-15 achter naar 23-20 voorsprong serveerde. En een vijfde set waarin we via de meegereisde supporters wisten dat het kampioenschap binnen was. Uiteindelijk hebben we gekregen waar we het hele jaar hard voor gewerkt hebben. Februari was de maand van de waarheid. In die maand hebben we ons beste volleybal laten zien met overwinningen op de nummers 2 (twee keer), 3 en 4 van de ranglijst.

Toen is de basis gelegd voor dit kampioenschap. Vol trots kijken we terug op dit seizoen. Hopelijk kunnen we het seizoen in stijl afsluiten als we op 29 april in Ede (Sporthal Van der Knaap, 17.00 uur) tegen het Amersfoortse Keistad, kampioen van de Topdivisie A spelen. Maar eerst over twee weken proberen het seizoen met een overwinning af te sluiten tegen Peelpush.”

De eerste set begonnen Erik (bijgestaan door Martijn Musters en Patrick Tonnaer) met Rogier Raemaekers (sv), Joeri Polman en Tom Chermin (pl), Tim Swaan en Bas van Meurs (mid), Niels van Son op de diagonaal en libero’s Thomas Jansen (rally) en Yannick Knechten (passing).

De eerste set liep heren 1 voortdurend achter de feiten aan. Zaanstad had de blokkering uitstekend op orde en nam een 15-10 voorsprong. Heren 1 kwam nog terug tot 17-18, maar liet het in de slotfase definitief afweten. Zaanstad won met 25-18.

Set 2 begon goed, heren 1 nam via een sterke servicereeks van Rogier een 3-0 voorsprong. Die voorsprong bleef aanvankelijk intact, maar Zaanstad sloop dichterbij en ging vanaf 16-16 erop en erover. Opnieuw werd het 25-18.

Set 3 kwam heren 1 met 12-15 achter. Via een dubbele wissel (Matthieu Winters verving Niels en Thijs Princen kwam in het veld voor Rogier), lukte het heren 1 om 16-15 voor te komen. Vanaf dat moment was het knokken om ieder punt, geweldige rally’s en na diverse setpunten voor en tegen trok heren 1 met 33-31 aan het langste eind.

Set 4 stond Zaanstad vanaf het begin ruim op voorsprong. Vanaf 15-20 was een geweldige servicebeurt nodig van Joeri die heren 1 in een reeks naar 23-20 voor serveerde. Uiteindelijk was het Gijs die het kampioenspunt binnen hamerde. In de wetenschap dat het kampioenschap binnen was ging set 5 daarna vrij eenvoudig naar Zaanstad.

Zaterdag 15 april komt nummer 5 Peelpush naar T Kwadraat (18.00 uur). Dan zal heren 1 er alles aan willen doen om het seizoen met een overwinning in stijl af te sluiten en zo de trouwe supportersschare te bedanken voor hun steun van het afgelopen seizoen. Ook zij hebben bijgedragen aan dit kampioenschap.

gh @ VoV, verslag van Leon de Leijer, Volley Tilburg. Foto van Norbert Jansen: Heren 1 viert het kampioenschap in topsportcentrum De Koog.