Keek op de week van SVI dames 1

VoV, 02-04-2023. 13:49 uur. De laatste week van de maand maart was een interessante om op terug te blikken.

Werd het in de halve finale beker, Zwolle zonder dollen, of ging Groningen met de overwinning hollen.  We gingen op donderdag op tijd weg richting Struikhal. Op de tribune diverse fans van SVI, ouders, maar ook Tedje van Es, Frederick Jakobse, fans van de club van het eerste uur. De tegenpartij had alles goed geregeld met een eerste scheids uit eigen vereniging en tweede scheids die elk moment een hartinfarct kon krijgen.

De eerste set begint met een goede serveserie van Hes en de tegenstander was zo nerveus als een trillend espenblad, waardoor wij met 25-22, de eerste set binnen haalden. Daarna had Veracles het voor het zeggen, de lokale diagonaal met wit poeder op der neusgaten timmerde er lustig op los en wij verloren van een goed spelend team terecht! Wij scoorde als team een 6,5 en dat was voor een doordeweekse niet genoeg.

Dan zaterdag eerst fantastische wedstrijd van D2 holladiee, beter bekend als de kampioensdoder, die vakkundig naar 0-2 in sets achter, 3-2 wisten te winnen van de nummer een. Daarna snel een korte teambespreking, om tegen de nr. 2 in de competitie DBS Balk aan te treden. Een Quickscan bij binnenkomst van de tegenstander leerde ons dat ze op volle oorlogssterkte met de ex-eredivisievedettes aanwezig waren en het beloofde een spannende energieke wedstrijd te worden.

De eerste set hadden we nodig om de tegenstander te analyseren, het team draait op een goede spelverdeelster met een goede buitenbeuker en diagonaal die met gemak de bovenkant van de antenne kan aantikken, de rest in veld is vlakvulling 90% gaat naar de 2 aanvallers, blokkerend moesten we die afdoppen en zelf onder de opgelegde servedruk van Balk ontspannen passen. De eerste set verliezen we terecht met 21-25, maar wel met een schat aan tactische informatie

Deze info gebruiken we de tweede en derde set uitstekend, Dr. Selles en professor Wientjes beginnen lekker te scoren, DRS H is in der sas op de dia, en tinderdeskundige Kip en co staan lekker te blokkeren.

Chiara valt prima in en met 25-22 en 25-20 komen we 2-1 voor, spelend als een geoliede machine aangemoedigd door een enthousiast publiek en sponsor. De vierde set wordt een kraker spannende rally’s ballen die links voorbij de antenne worden teruggehaald, Hester scoort met vakkundige camouflage achterspeler doortikballen, die zelfs de scheidsrechter niet begrijpt en de coach van de tegenstander een nek als stier bezorgt!

We verliezen toch mijn inziens onterecht met 26-28 en vervolgens de vijfde set, in een prachtige pot tegen een goed tegenstander, met een uitzinnig publiek en sponsors!

Tijd voor de party-animals van dames1 om naar afloopdirect te storten op een heerlijk Italiaans buffet gecombineerd met het supergezellige pyjamafeestje met de leukste club van Overijsel! Nog twee wedstrijden uit, in Zwolle en bij de Kampers als laatste wedstrijd, draaien we een prima seizoen!