Nog even nagelbijten voor Volley Tilburg D1

VoV, 02-04-2023. 17:07 uur.  Nog één wedstrijd te gaan. En nog steeds niet zeker van handhaving. Het is voor Volley Tilburg nog een paar dagen nagelbijten. Wellicht komt daar komende donderdag al een einde aan. Niet dat Tilburg dan zelf in actie komt, maar de enig overgebleven concurrent Spaarnestad wel. Die speelt dan in het Brabantse Sint Anthonis tegen de kersverse kampioen Activia.

En het is voor Tilburg te hopen dat de aanstaande eredivisionist dan haar sportieve plicht doet en de tegenstander met een nederlaag aan de broek terug naar Haarlem stuurt. Alleen als Spaarnestad de volle buit van drie punten pakt, vormt het in de laatste speelronde op 15 april nog een gevaar voor Tilburg.

De wedstrijd van Tilburg zaterdag in Sint Anthonis werd door Activia aangekondigd als dé kampioenswedstrijd. Ook al was de ploeg een week eerder al officieel kampioen van de Topdivisie B. Tilburg had daar echter lak aan en ging brutaal van start. In de eerste set had het stijf van de zenuwen staande Activia geen schijn van kans. De Tilburgse meiden waren ‘on fire’. Het werd zelfs 11-20 in het voordeel van de ploeg van coach Dennis Gelissen. Uiteindelijk werd de eerste set met 17-25 binnengehaald.

Een punt pakken tegen de kampioen? Dat zou te mooi voor woorden zijn. En dat bleek. Activia was de zenuwen weer de baas en deed wat verwacht mocht worden van de ploeg die een dezer dagen hoopt te horen dat de licentieaanvraag voor de eredivisie wordt goedgekeurd.

Het Tilburgse kruit was na de eerste set op. Via 25-14, 25-12 en 25-19 stelde de nummer één orde op zaken. Alleen in de vierde set werd het nog even spannend. De Interim Activia-trainer stuurde de bankspeelsters het veld in. Tilburg kon de inmiddels opgelopen achterstand verkleinen, maar strandde in het zicht van de haven met 25-19.

“ In die eerste set laten we zien dat we op dit niveau thuishoren”, zei Tilburg-coach Gelissen. ”Dus ik hoop echt dat Activia donderdag gewoon van Spaarnestad wint. Dat zijn ze wel verplicht. Het is jammer dat we zelf niet nog een tweede set hebben gepakt. Dat hadden we echt verdiend.”

Vervolgens: “En natuurlijk zie je in het vervolg van de wedstrijd waarom Activia kampioen is geworden. We hadden best veel lange rally’s, maar die winnen zij. In de derde set was het 13-11. Na een paar van die rally’s is het 19-11 en ben je weg.”

“We hebben in de tweede competitiehelft veel pech gehad met blessures. Anders hadden we helemaal niet in deze penibele situatie gezeten en waren we allang veilig geweest”, is de overtuiging van Gelissen.

gh @ VoV, verslag via PR Volley Tilburg Dames 1. Archieffoto.