Stand van zaken in België (m) en Griekenland.

VoV, 23-04-2023. 13:33 uur. In België zijn de wedstrijden in de Champions play-offs, de kampioenspoule van België, ook afgelopen. Op de laatste speeldag waren er geen verassingen en werd de verwachte eindstand bevestigd.

Roeselare won met 3-0 van Leuven (17, 18, 20) via o.a. 13 punten van Michiel Ahyi. Maaseik versloeg Gent met 3-0. Jente de Vries maakte 10 punten voor Gent, zijn collega Chris Ogink scoorde 2 keer. En bij Aalst tegen Menen werd het 3-2  via 32-30 in de vierde en 16-14 in de vijfde set. Robin Overbeeke, die vanaf de derde set in de basis begon en daarvoor invalbeurten had maakte 16 punten.

De eindstand na 10 wedstrijden is 1> Roeselare met 32 punten, 2> Maaseik met 27, 3> Leuven met 18, 4> Gent met 13, 5> Aalst met 9 en 6> Menen met 6 punten. De titelstrijd gaat dus tussen Roeselare en Maaseik.

In Griekenland kon Panathinaikos van Maret Grothues het thuisvoordeel tegen AEK niet met winst verzilveren. Uit had haar ploeg met 1-3 gewonnen, thuis werd het een 1-3 nederlaag, waardoor de halve finale nog niet is beslist. Gezien de setstanden 27-25, 24-26, en twee keer 23-25 was het wel spannend. Maret Grothues scoorde 14 keer, zij was 15 keer foutloos met haar servepass.

Gijs Jorna wist met PAOK in de finale om de Griekse titel thuis met 3-2 te winnen van Olympiacos, en de stand zo op 1-1 te brengen nadat de uitwedstrijd eerder was verloren. In de tiebreak blokkeerde Jorna de 15-12 op het scorebord, goed voor de 3-2. Hij scoorde totaal 8 keer.