Nijeboer/ van Werkhoven negende in Warschau

VoV, 13-08-2023. 6:28 uur. Thijs Nijeboer en Mart van Werkhoven speelden hun tweede wedstrijd in poule C bij het Future toernooi in Warschau tegen Artur Vasiljev/ Robert Juchnevic uit Litouwen, die net als het Nederlandse duo hun eerste poulewedstrijd hadden gewonnen. Inzet was een plaats in de kwartfinale voor de winnaar, de verliezer ging naar de ‘Round of 12’, de tussenronde voor de kwartfinale.

In de openingsset wisselden de duo’s met 3-4, 6-8 en 9-12 van speelhelft. Na de technische time out op de laatste stand scoorde het duo uit Litouwen het eerste punt voor de 9-13 en vervolgens namen ze ruim afstand naar 10-16. Dit verschil was te groot voor Nijeboer/ van Werkhoven om in het resterende deel van de set nog ongedaan te maken. Via 14-19 ging de set met 16-21 verloren.

In set twee waren de teams meer aan elkaar gewaagd en duurde het tot na de normale lengte van de set voor de beslissing was gevallen. Die viel met 21-23 in het voordeel van het duo uit Litouwen. En daarmee ging de poulewinst en de rechtstreekse plaatsing voor de kwartfinale naar de tegenstander.

In de ‘Round of 12’ speelden Nijeboer/ van Werkhoven tegen het duo Ardis Bendritis/ Arturs Rinkevics uit Letland.

De start was voorspoedig (8-4) voor het NL-duo en na de 11-10 tussenstand bij de technische time out konden Nijeboer/ van Werkhoven het verschil opnieuw met ruim verschil naar hun kant halen. ((15-11). Bij 19-16 werd er voor de vijfde keer van speelhelft gewisseld waarna Nederland de set met 21-18 won.

In de tweede set waren de rollen omgekeerd, nu was Letland vanaf het begin de (3-4, 5-9) de ploeg die met voorsprong van speelheft wisselde. Gerust werd er bij 8-13, Nijeboer/ van Werkhoven kon het daarna nog weer spannend maken, ze brachten de achterstand terug tot één puntje bij 17-18 en hadden tot 19-20 de kans op de gelijkmaker via een breakpoint. Dat lukte niet, Letland won de set met 19-21 en bracht de stand op 1-1.

In de beslissende derde set werd met 1-4 en 4-6 van kant gewisseld. Tussen de tweede en vierde veldwissel pakte Letland de beslissende voorsprong, ze liepen uit naar 7-13 en sloten de set met 7-15 winst af. Hetgeen dus de uitschakeling voor Nijeboer/ van Werkhoven en een negende plaats in de eindrangschikking betekende

Met name de 18 om 9 foutenlast in de drie sets maakten het verschil. Met de eigen punten waren Nijeboer/ van Werkhoven met 38 om 36 punten de beter scorende ploeg.