Vizier op volleybal

 

EK voorbereiding van Zuider- en Oosterburen

VoV, 14-08-2023. 5:40 uur. In de aanloop naar het EK oefende België twee keer tegen Slowakije. De Yellow Tigers tankten in de eerste ontmoeting het nodige vertrouwen met een zege.

In Beveren wonnen ze met 3-1. De eerste set werd nog verloren (23-25), daarna stelde België orde op zaken en pakte met 25-12, 25-22 en 25-17 drie zeges op rij tegen de nummer 14 van de CEV-ranking, waarop onze zuiderburen 7de staan.

Gisteren was er voor Slowakije in Gent gelegenheid om revanche te nemen. En daarin slaagden de gasten met vlag en wimpel. België, dat een van de gastlanden voor het aanstaande EK is, werd naar een 0-4 nederlaag gespeeld via de setstanden 23-25, 18-25, 22-25 en 19-25. En daarmee zal het getankte zelfvertrouwen uit de eerste wedstrijd wel weer behoorlijk zijn afgebrokkeld.

België opent het EK aanstaande donderdag tegen Hongarije, dat onlangs in oefenduels nog twee keer van Oranje verloor. Met 5-0 en 4-1.

 

Duitsland, alias Die Schmetterlinge, dat sedert 1 augustus in voorbereiding op het EK is, speelde in eigen land twee keer tegen Frankrijk, dat bij Nederland in de poule is ingedeeld. Achter gesloten deuren won de Duitse ploeg twee keer, zonder bekendmaking van setstanden en eindstand.

De Duitse selectie voor het aanstaande EK bestaat uit:

  • Spelverdeling: Pia Kärstner en Corina Glaab
  • Libero: Annie Cesar en Anna Pogany
  • Diagonaal: Rica Maase
  • Midspeelsters: Marie Schölzel, Anastasia Cekulaev, Camilla Weitzel en Monique Strubbe
  • Passer lopers: Laura Emonts, Antonia Stautz, Lina Alsmeijer, Lena Stigrot en Hanna Orthmann
  • Terug in de selectie Laura Emonts en Rica Maase

Duitsland speelt de eerste wedstrijd in Düsseldorf tegen Griekenland.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto’s  FIVB