Vier keer een vijfsetter in TBH

VoV, 01-10-2023. 6:37 uur. In de Topdivisie B bij de mannen eindigden vier van de zes wedstrijden in een vijfsetter. Met twee keer winst voor de thuisploeg en dus uiteraard ook twee keer winst voor de bezoekers.

Sliedrecht Sport Heren2 was met 3-2 net dat beetje beter dan het bezoekende VV Utrecht. De gasten hadden met 20-25, 25-19 en 15-25 wel hele goede papieren om met de volle buit naar de Domstad terug te keren, maar in de verlenging van de vierde set pakte Sliedrecht met 26-24 de tiebreak, die ze vervolgens met 15-11 wonnen.

Ook thuisploeg Spaarnestad bleef in de vijfsetter aan de goede kant van de score. Ze zagen een 2-0 voorsprong (25-20, 26-24) tegen Zaanstad verloren gaan via 26-28 en 21-25. Maar waren in de vijfde set weer net dat beetje effectiever in de finale en wonnen met 16-14.

Na de 25-13 voor Peelpush in de eerste set tegen Gemini-Kangeroes was niet meteen setstanden van 31-33, 25-23 en 14-16 in de laatste drie sets te verwachten. De gasten hadden de tweede set met 22-25 gewonnen en daarna bleken de teams heel erg aan elkaar gewaagd te zijn. De bezoekers slaagden erin de winst via vijf sets mee te nemen uit Meijel.

Ook Taurus won uit bij Donki Sjot in vijf sets. Waarbij de tweede en derde set met 24-26 en 25-23 twee aan elkaar gewaagde teams lieten zien. Daarvoor en daarna was er een 25-17 zege en een 19-25 nederlaag voor de thuisploeg. Met 12-15 haalde taurus de winst binnen.

Skunk pakte een 3-0 zege tegen Inter Rijswijk. Via 25-16 en twee keer 25-21. En Volley Tilburg vertrok met een 0-3 zege op zak bij VCN. Met 17-25, 26-28 en 22-25 pakte de amateurkampioen van Nederland de eerste drie punten in het nieuwe seizoen.