VC WIK H1 nam 4 punten mee naar huis

VoV, 20-11-2023. 11:58 uur. Er stond weer een uitwedstrijd op het programma! Nadat wij vorige week de volle bak te pakken hadden, waren we gebrand om deze lijn door te zetten. We mochten het opnemen tegen Buro Wittenburg US 1. Om 16:00 (voor een aantal was dit nog ochtend) moesten we aantreden in het prachtige Amsterdam. We renden nog een verkeerd gebouw in, wegens het stormachtige weer. Dit liet maar blijken hoe scherp we waren. De lichamen werden ingebalsemd met de verse voorraad tijgersmeer, en tot onze grote vreugde hadden we vandaag extra druiven.

Ze waren niet zo groot als voorheen, maar wel in grote getalen en met een krokante bite. Toen we de sporthal betraden merkte we al snel op dat het muisstil was. We zullen deze wedstrijd zelf het feest moeten maken want zelfs Magere Hein was vertrokken wegens de kille sfeer. Gelukkig hadden we een meegereisde supporter; Vrouw Arie. Als de vrouw van de baas er is zorgt dit altijd voor extra scherpte.

Het eerste fluitsignaal klonk en we waren van start. Al snel werd duidelijk dat de stand in de competitie nog weinig zegt. Door een sterke serve van de tegenstander kwam de pass niet altijd aan, hierdoor werden de aanval opties beperkt en werden we vaak opgewacht door een sterk block. Toen de tegenstander een gat sloeg tot 12-9, werd de nodige time-out genomen.

Dit zal geen wedstrijd worden van hoogstaand volleybal, maar een wedstrijd waar zelfs de lelijkste punten uitbundig gevierd moeten worden. Maar als zelfs de lelijke punten niet gemaakt worden, wordt dat lastig. We bleven nog even bij in deze set, maar US zat in een sterke flow. Ze voerde de service druk nog verder op en pakte deze set. 25-20 voor de Amsterdammers. Snel vergeten en doorpakken.

De tweede set werd beter gestart en ook een voorsprong gepakt. Het was nog steeds niet overtuigend en de foutenlast zorgde ervoor dat US dichtbij bleef. De Agrariërs uit Groot-Ammers konden nog slecht wennen aan de sportlocatie tussen de flatgebouwen. Er werd enkele keren een poging gedaan om afstand te nemen, toch wist US elke keer weer terug te komen. Halverwege set 2 werd nummer 8 Remon (aka Wortel) erin gebracht. Tot iedereen zijn genoegen wist hij de passing onder controle te krijgen.

De wedstrijd ontwikkelde zich steeds meer in een vechtwedstrijd waar de meest rare rally’s gespeeld werden. We brachten de arbitrage dusdanig in de war dat we het spel soms stil moesten leggen om te overleggen welke sport we speelden. Toen we besloten hadden dat het om volleybal ging en de regels gezamenlijk hadden doorgenomen, konden we de wedstrijd hervatten. Dit was een uitstekende kans om toe te slaan. We pakten einde set een voorsprong en konden deze vasthouden. 23-25!

Tijd voor set 3 en we waren ondertussen geacclimatiseerd. Met veel bravoure moesten de punten gemaakt worden. We pakten snel een voorsprong en wisten deze de gehele set vast te houden. De dubbele wissel is al een vast wapen geworden en die werd weer met succes toegepast. Het spel van de boerenjongens was stabiel geworden, waardoor we lang voor stonden. De genadeklap was nog niet gedeeld en de Mokum Warriors bleven dichtbij. We beleefden de set alsof we hem gingen winnen, maar het was billen knijpen tot het laatste punt. Het was dan een grote opluchting toen de set binnen was. 22-25.

De wedstrijd had zich ontwikkeld tot een soort potje voetbal op het schoolplein. Er werd over en weer gelachen, soms een beetje moeilijk gedaan. We waren zeker een kwartier aan het kibbelen of het wel of geen voetfout was, toen de coach van de tegenpartij ons allen toesprak. We moesten ons niet zo kinderlijk gedragen en gewoon gaan volleyballen. Ik heb zelden een dame zo snel een veld vol met testosteron bommen stil zien krijgen, een gave waar je wat mee moet doen.

We namen haar advies van harte en er kwam zwarte rook uit onze motoren. Blokkerend werden we sterker, de service druk werd opgevoerd. Er was in mum van tijd een gat geslagen. Uiteindelijk deelde onze Poeloe de genadeklap uit. Deze vrolijke dibbes oogt misschien heel zachtaardig, maar dakte de tegenstander zo hard af dat zelfs Magere Hein weer om het hoekje kwam kijken. Hiermee was de zege binnen: 15-25. 4 punten mee naar huis!

Het was misschien niet de mooiste, maar zeker wel een bijzondere wedstrijd. De Ratini van de week ging naar Remon ‘Living on the Edge’ Korevaar, die met zijn verrassend stabiele passing een goede invalbeurt maakte. Bedankt vrouw Arie dat je de volle wedstrijd hebt aanschouwd. Volgende week mogen we het thuis opnemen tegen Inter Rijswijk om 16:45 uur! Hopelijk tot dan!

gh @ VoV, verslag van Remon Korevaar, VC WIK Heren 1. Foto Jan van den Noort.