Vizier op volleybal

 

VC Sneek verdedigt koppositie in de Domstad

 

VoV, 01-12-2023. 3:44 uur. Met de doordeweekse winst van VC Sneek via een ware Houdini act bij de inhaalwedstrijd tegen Sudosa-Desto hadden alle teams in de Eredivisie dames er 9 wedstrijden opzitten en daarmee werd de eerste helft van het seizoen afgesloten.

Tussen de posities één tot en met vijf zit slechts vier punten verschil, dus halverwege is er nog helemaal niets beslist. Onderin lijkt dat wel het geval te zijn, daar staan de onderste drie teams op 5, 5, en 4 punten. De ‘kloof’ naar plek 7 is al zes punten of meer, die lijkt moeilijk overbrugbaar gezien ook de resultaten in de eerste helft van het seizoen.

Voor zaterdag staan de eerste returns op het programma. SV Dynamo begint om 17:00 uur tegen hekkensluiter Peelpush. Om 19:00 uur volgt dan VC Zwolle vs. Activia en weer een uurtje later beginnen Sudosa-Desto en Voltena aan de tweede helft van het seizoen.

De drie gastteams in deze wedstrijden bezetten de laatste drie plaatsen in de stand, we zouden van een stunt kunnen spreken als een van hen bij de veel hogergeplaatste thuisteams één of meerdere punten gaan ophalen.

De overige twee op het programma staande wedstrijden zijn toppers. VV Utrecht krijgt VC Sneek op bezoek, Sliedrecht Sport en Apollo 8 gaan met elkaar de strijd aan voor een plaatsje in de top 4. Sliedrecht Staat daarin met één puntje voor sprong op Apollo, dat vijfde staat.

In de heenwedstrijd op 14 oktober in Sneek had VV Utrecht in de eerste set tot aan 25-25 winstkansen, daarna maakte VC Sneek er 27-25 van en vervolgens werd het niet meer spannend in de volgende sets (25-16, 25-13). In Borne eindigde de heenwedstrijd op dezelfde dag tussen Apollo 8 en Sliedrecht Sport in 3-2, na de 2-1 kon Sliedrecht met 21-25 de vijfde set afdwingen, die ze vervolgens met 15-13 verloren.

Gezien de minimale verschillen in de top kan de ranglijst er zondag zomaar helemaal anders uitzien. Nu is de stand VC Sneek 21 punten, VC Zwolle 20, VV Utrecht 19, Sliedrecht Sport 18, Apollo 17, Sudosa-Desto 15 en SV Dynamo 11, waarna de drie Zuidelijke teams met 5, 5 en 4 punten volgen.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Jan van den Noort.