OranjeNassau zorgt voor bekersensatie!

VoV, 03-12-2023. 7:58 uur. De laatste drie wedstrijden in de derde ronde van de beker werden gisteren afgewerkt. Waarbij het aan variatie niet ontbrak. Twee teams uit de Topdivisie B speelden tegen elkaar, een tweede divisionist kreeg een Topdivisie A ploeg op bezoek en dan was er nog een studentenclash tussen de A en B divisie.

Op 14 oktober, in het prille begin van het seizoen, behaalde promovendus Dinto een 3-0 zege op de tweede selectie van Sliedrecht Sport. De gasten kregen toen 23, 21 en 14 punten mee. Thuis wilden ze uiteraard revanche nemen en laten zien dat er sinds het begin van het seizoen het een en ander is bijgeleerd.  Dinto is de nummer 2 in de stand, Sliedrecht Sport staat 8ste.

Sliedrecht D2 won met 3-0 via de setstanden 25-22, 25-20 en 25-18. Een cleane zege in drie sets dus, waarmee de revanche geslaagd was.

Opmerkelijk is dat van Sliedrecht Sport vier teams nog in het toernooi zitten. Uiteraard dames1 en Heren1, die in de achtte finale instromen maar dus ook Dames 2 en heren 2, dat ook een thuiszege behaalde.

OranjeNassau uit Groningen verraste in de tweede ronde met winst tegen de Topdivisionisten Veracles en Sudosa-Desto D2. De volgende uitdaging was opnieuw een Topdivisionist uit de A-Divisie, te weten VoCASA Nijmegen.

De ploeg uit Groningen had vijf sets nodig om opnieuw voor een stunt van jewelste te zorgen. Twee keer kwamen ze op achterstand, beide keren slaagden ze erin zich terug in de wedstrijd te knokken. De 18-25 werd met 26-24 ongedaan gemaakt, de 21-25 met 25-20. En in de tiebreak hadden ze daarna het meeste over. Met 15-12 bleef de winst in Groningen.

In Groningen troffen zich ook de studententeams van Donitas en US Amsterdam. Dit was Topdivisie A vs. Topdivisie B, de nummer 8 van de stand in de A Divisie tegen de nummer 7 uit de B-Divisie. De studenten uit Amsterdam wonnen met 1-3 en bekeren dus verder. Donitas won de eerste set met 25-18, maar moest daarna de eer drie keer aan de gasten laten. Met 24-26, 17-25 en 15-25.

De winnaars van de reeds eerder gespeelde wedstrijden en de winnaars van gisteren krijgen de volgende tegenstanders in de achtste finale die voor 23 december gepland staat.