Geen misstap koplopers in Eerste Divisies Dames.

VoV, 10-12-2023. 7:28 uur. Het programma in de Eerste Divisie A bij de dames kon zomaar voor een behoorlijke wijziging in de stand zorgen. Met o.a. een aantal topduels. VC Zwolle D2 vs. Dash bracht de thuisploeg een 3-1 zege en een versteviging van de koppositie. Dash won de tweede set met 17-25 en kreeg in de andere 16, 14 en 16 punten mee.

PDK leed een 3-2 nederlaag in Tubbergen. Thuisploeg Dynamo kon een 2-0 voorsprong in sets pas in de vijfde set, na ruime verliezen in set drie en vier (11, 12) met 15-11 verzilveren.  Tjoba won met 2-3  in Groningen tegen Veracles D2, Donitas D2 uit Groningen won in Geesteren met 2-3 van Tornado. En dan waren er nog 3-1 thuiszeges voor VC Sneek D2 (vs. Sudosa-Desto D3) en Emmen ’95 (vs. Orion)

• 12> Orion 9-6

In de B-divisie ging koploper VCN D3 op bezoek in Meijel bij Peelpush D2. Na een spannende eerste set (24-26) en een ruime nederlaag in de tweede (18-25) kon de thuisploeg in de derde set iets terugdoen (25-21), maar kwam daarna tekort om het Toklied ten gehore te brengen. VCN D3 won de vierde set met 18-25 en de wedstrijd dus met 1-3.

Hun clubgenoten van VCN D2 wonnen in de Domstad met 2-3 van VVU D2. Met 30-28 glipte hen de winst in vier sets door de vingers, de 12-15 zorgde voor een positieve afsluiting. VIVES had geen problemen met Halley (4-0), Volley Meerkerk ’95 zag een 2-1 voorsprong verloren gaan en trok met 2-3 aan het kortste eind tegen Next Volley. Inter Rijswijk was Activia D2 met 3-1 de baas. En VC Roosendaal stond tegen SSS geen setje af, al was de 26-24 in de vierde set wel op het nippetje voor hen.

• 01> VCN D3 10-46
  • 02> VIVES 10-34
  • 03> VCN D2 10-33
  • 04> Peelpush D2 10-29