Sliedrecht Sport stunt na zege op Lycurgus ook tegen VC Limax

VoV, 10-12-2023. 7:45 uur. Vier wedstrijden stonden er gisteren op het programma in de Eredivisie mannen.  Vandaag volgen de laatste twee. Omdat SV Dynamo en Orion twee keer in actie komen is dat er eentje meer dan normaal.

SSS Barneveld vs. SV Dynamo werd een 0-3 zege voor de bezoekers uit Apeldoorn. Via de setstanden 20-25, 18-25 en 23-25. Nadat de gasten de eerste twee sets ruim hadden gewonnen namen ze in de derde vlot afstand naar 1-8 en leek ook in die derde doorgang een snelle beslissing op komst. Echter wilde SSS niet capituleren en met serietjes van twee en drie punten wisten ze de achterstand in te lopen tot 19-20 en bij 22-21 en 23-22 zelfs de leiding over te nemen. Maar een vierde set zat er vervolgens net niet in.

Dynamo had met 39 om 52 eigen punten ruim de betere score. Jack Williams, Yannick Bak (beide SV Dynamo) en Michael Dowhaniuk (SSS) hadden alle drie 11 punten achter hun naam en werden daarmee gezamenlijk topscorer.

ZVH vs. Lycurgus werd ook 0-3. Via 21-25, 16-25 en 22-25. De thuisploeg kon twee sets redelijk in het spoor blijven, maar kwam uiteindelijk tekort om voor een verrassing te zorgen c.q. zich met setwinst voor het harde werken te belonen.

Lycurgus scoorde in totaal 21 eigen punten meer dan de thuisploeg. Thomas Sleurink van Lycurgus werd topscorer met 15 punten, Yvo Lunsing van ZVH bleef er eentje bij hem achter.

Sliedrecht vs. VC Limax zorgde voor een tweede stunt van de thuisploeg in een week. Het werd 3-2 via de setstanden 25-27, 25-21, 18-25, 25-18 en 21-19. VC Limax miste op 13-14 in de tiebreak het matchpoint, kreeg op 15-16, 17-18 en 18-19 de volgende kansen om het af te maken, maar moest na 20-19 ervaren dat de thuisploeg de beslissende klap uitdeelde. Door deze zege blijft Sliedrecht aansluiting houden met de top vier.

Marius den Hartog scoorde 30 keer en werd daarmee de topscorer van Sliedrecht en van de partij. VC Limax maakte in totalen twee eigen punten meer, maar had ook de wat hogere foutenlast.

VoCASA vs. Orion werd eveneens 0-3 via 19-25, 26-28 en 24-26. In set twee miste de thuisploeg de setpoints op 24-23, 25-24 en 26-25, waarna Orion die op 26-27 wel benutte. In set drie kreeg VoCASA bij 24-23 ook de eerste kans om de set naar zich toe te trekken, slaagde niet, waarna Orion die gelegenheid bij 24-25 niet aan zich voorbij liet gaan. Samuli Kaislasalo van Orion werd met 18 treffers de topscorer.

• 10> TTP 11-1

Voor vandaag staan gepland TTP vs. PDK en om 16:00 uur de topper Orion vs. SV Dynamo