Podiumteams lijden verlies in Topdivisie A heren

VoV, 10-12-2023. 7:50 uur. De vijfsetter was favoriet in deze divisie. Maar liefst 4 van de 6 wedstrijden werden via een vijfde set beslist, in de andere twee wonnen zowel thuisploeg als gasten.

In de kelder van de Topdivisie A bij de mannen ontving Webton Hengelo DIO uit Bedum. Het werd een vijfsetter met via 13-15 een zege voor de gasten uit Groningen. Webton kwam twee keer op voorsprong, maar de 25-22 in de eerste en 25-16 in de derde kon DIO met 23-25 en 21-25 tenietdoen. Waarna ze ook de vijfde set wonnen.

VoCASA H2 had thuis een pittige partij tegen koploper VC Sneek op de planning staan. Dat het pittig voor hen was bleek wel uit de setstanden 12-25 in de eerste en 16-25 in de vierde set. Met daartussen twee keer een 25-20 zege voor de ploeg uit Nijmegen, dat vervolgens de Friezen met 15-13 verlies in de vijfde naar Sneek terugstuurden. Dus ook voord e gasten was het pittig.

Olhaco, de huidige nummer laatst, kreeg Orion H2, dat de laatste weken laat zien prima in vorm te zijn, te oordelen naar de behaalde uitslagen, op bezoek. Orion morste wel een setje maar geen puntje in Hoogeveen en zette hun zegereeks voort. Via de setstanden 21-25, 14-25, 25-19 en 15-25.

VIVES vs. SV Dynamo H2 ging er voor de thuisploeg om zich in de top 5 te handhaven en zij slaagden er via winst in een vijfsetter in. Ze klommen zelfs nog een plaatsje in de stand. Met 25-23 in de vierde set werd een 1-2 achterstand (22-25, 25-18, 21-25) ongedaan gemaakt en in de beslissende vijfde set had de thuisploeg met 15-10 het meeste over.

Ook AVV Keistad, dat vooraf de zesde positie bezette, zou dat stapje omhoog wel willen maken. Maar tegen Sudosa-Desto, de nummer twee in de stand zat er niet meer in dan een 3-2 zege. Ook hier werd een 1-2 achterstand via 25-23 in de vierde set gelijk, waarna Keistad de winst met 15-11 naar zich toehaalde,

Madjoe, dat na een weekje en een paar uur koploper was, speelde uit tegen Pegasus, de nummer acht van de ranglijst en leed in Nijmegen een 3-0 nederlaag. De 27-25 in de derde set was nipt, de sets ervoor gingen met 14-25 en 15-25 verloren.