TDA: Derbywinst DeVoKo, Veracles ‘Herbstmeister’

VoV, 17-12-2023. 7:25 uur. De wedstrijd tussen VoCASA D1 en Rivo ging gisteren niet door en is verschoven naar volgend jaar maart. De andere vijf duels leverden echter genoeg stof tot schrijven op voor dit overzicht.

DeVoKo vs. Set-Up ’65. Als er één wedstrijd is die je in Denekamp wilt winnen is dat wel die tegen de buren van Set-Up ’65 en als er een wedstrijd is die je beslist niet wilt verliezen is dat wel tegen DeVoKo. In een zin alle ingrediënten voor deze gemeentelijke derby, die in een 3-0 winst voor de thuisploeg eindigde. Via 27-25, 25-21 en 25-14.

Set-Up kwam door servekanon Merle Baasdam via 5 aces met 10-4 voor in de eerste set, bij 19-19 was DeVoKo weer op gelijke hoogte en na een aantal aanvallende fouten van de thuisploeg in de big points en rake klappen van Daniek Scholten pakten ze de eerste set met 27-25.

In de tweede maakte DeVoKo na 16-16 in twee servebeurten het verschil naar 22-17, hetgeen beslissend was. En in de derde set gaf Set-Up zich gewonnen. Toen bleek niets meer van hetgeen waarmee wij openden “Als er een wedstrijd is die je beslist niet wilt verliezen is dat wel tegen DeVoKo.” Het leek meer op makke lammeren en schapen.  (Zie ook ons later te publiceren wedstrijdverslag)

Hekkensluiter US D2 deed tegen koploper Veracles haar uiterste best om het jaar 2023 met in ieder geval één puntje in het seizoen 2023/ 2024 af te sluiten. Maar die opgave bleek te zwaar, de bezoekers uit Groningen kenden geen pardon en met 15-25, 18-25 en 20-25 leed US D2 hun elfde nederlaag van het seizoen.

In Groningen stonden Donitas en Krekkers tegenover elkaar. Beide teams konden de punten goed gebruiken, al is het voor hen, gezien hun huidige positie, wel enigszins geruststellend dat US D2 nog steeds de nul achter de naam heeft.

Krekkers toonde veerkracht, ze kwamen met 2-0 achter via 25-19 en 25-16 en zullen toen waarschijnlijk gedacht hebben dat ze niet voor niets die hele reis en al die tijd wilden besteden. Krekkers pakte vervolgens de derde en vierde set met 20-25 en 23-25 en als toetje en kers op de taart namen ze ook de tiebreak met 12-15 mee naar Maria Parochie. Een mooie 2-3 uitzege dus.

Alterno had Sudosa-Desto D2 als tegenstander in Apeldoorn. Beide teams zijn aan een sterke periode bezig, Alterno maakte het koploper Veracles onlangs knap lastig en Sudosa vertrok met winst uit Borne.

De gasten openden sterk met 25-27 winst in de eerste set, maar moesten toen toch beetje bij beetje hun meerdere in de thuisploeg erkennen. Eerst nog met 19 punten in de verloren tweede set, daarna bleven ze met 13 en 16 treffers ver achter in de volgende twee.

Ook in Apeldoorn speelden SV Dynamo D2 en Apollo 8 D2 tegen elkaar. Opnieuw werd het een bittere teleurstelling voor de ploeg uit Borne, dat de laatste weken de vorm kwijt lijkt te zijn en de winterstop waarschijnlijk goed kan gebruiken. SV Dynamo D2 pakte met nipte verschillen (25-23, 26-24) de eerste twee sets, daarna was de marge met 25-17 wel heel ruim.