Eerste competitienederlaag voor AVV Keistad D1

VoV, 18-12-2023. 4:40 uur. Voor de laatste competitiewedstrijd van 2023 in de Topdivisie B reisde Keistad af naar de hoofdstad. De tegenstander: US. In de Amstelcampus. Kon de ploeg uit Amersfoort de eerste helft van de competitie ongeslagen afsluiten? Vorig seizoen eindigde de ontmoeting, na een 0-2 voorsprong voor Keistad, in 2-3 met 18-20 als eindstand in de vijfde set.

Het beginakkoord in de eerste set was voor US. Zij namen een 8-5 voorsprong. Met Leonie voor Yfke kwam Keistad via een ace van Pip weer op gelijke hoogte, 13-13. Toen was het de beurt aan Rianne. Met 3 aces op rij sloeg zij haar ploeg naar 14-17. Het gaatje leek geslagen, maar US vocht zich terug en nam meteen het initiatief over, 19-17. Het lukte Keistad ondanks twee time-outs niet meer om de kloof te dichten, 25-21.

Ook in het begin van de tweede set was het US dat vanaf het begin gas gaf. Keistad kreeg de pass niet onder controle en keek al snel tegen een achterstand van 5 punten aan, 7-2. Met een goede service van Yfke kroop Keistad toch weer dichterbij, 7-6, maar langszij zou de ploeg van coach Jasper de Wijs in deze set nooit meer komen. Met Esmee en Meru voor Pip en Yara probeerde Keistad het tij nog te keren, maar US gaf geen krimp. Via 17-11 ging de zege uiteindelijk met 25-19 naar de Amsterdamsen.

Set 3 was van hetzelfde laken een pak. US schoot uit de startblokken en liep vlot uit naar 8-3. Keistad ging met wat meer lef spelen. Rianne scoorde 2 mooie punten op rij. Maar toch werd het verschil in eerste instantie niet kleiner, 16-9. Met wederom Esmee en Meru binnen de lijnen slonk de marge wel, 18-15. De inspanning bleek echter te groot. Keistad had duidelijk niet haar dag. De dag waarvan je wist dat deze zou komen. US beloonde zichzelf met een goede pot volleybal en, na nogmaals 25-19, met een verdiende 3-0 zege.

Omdat ook nummer 2 Pegasus verrassend verloor bij VollinGo blijft de voorsprong voor Keistad op 7 punten.

De Winterkampioen in de Topdivisie B mag zich nu gaan opmaken voor de achtste finale van het nationale bekertoernooi. In sporthal Amerena is aanstaande zaterdag om 14.00 uur eredivisionist SOMAS/Activia de tegenstander. De toegang is gratis.

gh @ VoV verslag en foto van Edwin Koene, AVV Keistad Dames 1.