Vizier op volleybal

 

Volley Tilburg D1 snakt naar betere tijden

VoV, 18-12-2023. 4:43 uur. Een 3-0 nederlaag: 25-17, 25-20 en nogmaals 25-20. De laatste plaats met 6 punten uit 11 wedstrijden; slechts 2 gewonnen wedstrijden; 11 sets gewonnen, 29 verloren. Het zijn de kille, maar o zo pijnlijke cijfers voor Volley Tilburg Dames 1 na de eerste helft van de competitie in de Topdivisie B.

Gelukkig duurt het tot 20 januari volgend jaar voordat de volgende wedstrijd op het programma staat. Want na een uur en 10 minuten volleybal in Capelle aan den IJssel maakte VCN, de nummer drie op de ranglijst, keihard duidelijk dat het niet goed gaat met de Tilburgsen. En dat is dan een understatement.

Het zijn clichés: wie wint heeft vrienden, wie verliest zit in een crisis. De sfeer gaat er niet op vooruit, speelsters worden onzeker en om niet weer te verliezen worden fouten vermeden en wordt er met de handrem erop gespeeld.

En dat moet dus anders. En er wordt, dat moge duidelijk zijn, gesnakt naar betere tijden. De ploeg heeft een paar weken de tijd om de onbevangenheid in het spel terug te krijgen. Om weer brutaal te gaan spelen en om de focus te leggen op het verslaan van de tegenstander, te vechten voor ieder punt.

Niet degraderen wordt het doel. Niets meer en niets minder. Het verschil met de veilige elfde plek is slechts vier punten. Niet bepaald een onoverbrugbaar gat.

Uithuilen en opnieuw beginnen dus. Zo snel mogelijk. Maar eerst maar eens genieten van de kerstbreak en dan met een opgeladen batterij aan 2024 beginnen.

Prettige kerstdagen allemaal, een fijn uiteinde en de beste wensen voor 2024. Dat het voor Volley Tilburg Dames 1 een mooi volleybaljaar mag worden.

gh @ VoV, bron PR Volley Tilburg Dames1.  Foto Volley Tilburg.