Tweede 3-0 zege voor Volley Tilburg Heren 1

VoV, 18-12-2023. 4:56 uur. Zaterdag heeft heren 1 van Volley Tilburg de eerste seizoenshelft succesvol afgesloten. Gemini Kangoeroes werd in straight sets geklopt, pas de tweede 3-0 dit seizoen: (25-20, 25-14 en 25-23). Heren 1 is nu zesde, 1 punt achter Spaarnestad dat een wedstrijd meer gespeeld heeft.

Coach Bojan Samardzic (Vincent Henskens ontbrak wegens gezondheidsproblemen): “Deze duidelijke overwinning is een mooie afsluiting van de eerste helft van de competitie, die we slecht begonnen zijn. De doelstelling om bij de eerste vijf te eindigen is weer wat dichterbij gekomen, mede omdat Peelpush en Spaarnestad punten verspeelden. Ik ben zeer te spreken over het spel van vandaag, ondanks dat we in de 3de set nog onnodig in de problemen kwamen.

Onze volgende wedstrijden zullen veel duidelijk geven over het vervolg van de competitie. 21 Januari spelen we in Meijel tegen nummer 4 Peelpush, een week later komt kampioenskandidaat nummer 1 naar T Kwadraat. Hopelijk kunnen we dan wat punten pakken. “

De eerste set begonnen Bojan en assistent Rorik Vesters met Rogier Raemaekers (sv), Joeri en Tom Chermin (pl), Luuk Koolen en Bas van Meurs (mid), Niels van Son op de diagonaal en libero’s Roel Mosselveld (receptie) en Thomas Jansen (rally).

Deze basis verscheen iedere set aan de start. Set 1 ging tot 10 gelijk op, maar geleidelijk aan voerde heren 1 de druk op en nam een paar punten voorsprong. Niels van Son hamerde het laatste punt binnen, wat hij overigens ook in de 2de en 3de set deed.

Set 2 liep heren 1 direct naar een 6-1 voorsprong door een sterke servicebeurt van Tom Chermin. Die klap kwam Gemini niet meer te boven, deze set werden de mannen uit Voorschoten overrompeld.

Set 3 leek een kopie te worden van de tweede. Nu was het Niels die heren 1 naar een 7-3 voorsprong serveerde. Maar Gemini rechtte de rug en kwam steeds dichterbij. Op 22-19 leek er nog niets aan de hand, maar het werd nog 23-23. Met Joeri aan de servicelijn werd zoals gezegd de set afgemaakt door Niels.

Een mooie overwinning ook voor Bas van Meurs, die tegen een aantal vrienden die hij kent uit Leiden speelde en per se wilde winnen. Bas speelde ook een prima wedstrijd, In januari is de wedstrijd tegen VCN uit het programma gehaald.

Op zondag 21 januari staat Peelpush geprogrammeerd.  Een belangrijke pot tegen een directe concurrent voor een top 5 klassering. Hopelijk lukt het dan om punten mee naar Tilburg te nemen.

gh @ VoV, Verslag van en foto via Leon de Leijer. Foto van Tim van den Berg: Bas van Meurs verschalkt het blok van zijn ‘vrienden’.