Vizier op volleybal

 

Topdivisie A Dames: Drukke week voor Krekkers.

VoV, 12-01-2024. 6:12 uur. Voor één team in de Topdivisie A bij de dames gaat de herstart van het seizoen in het nieuwe jaar wel met heel veel donder en geweld gepaard. Maar liefst vier keer in een week moeten zij het wedstrijdtenue aantrekken, dan zal er van trainen wel niet terecht komen. We hebben het over Krekkers uit Maria Parochie, die drie keer uitspelen en één keer thuis in een week tijd. En dan ook nog drie derby’s en een uitduel tegen de koploper. Het kan niet op, zij hebben het volgende programma af te werken.

  • Zaterdag 13-01, 15:00 uur Apollo 8 Dames 2 vs. Krekkers.
  • Zondag 14-01, 13:00 uur. Veracles vs. Krekkers.
  • Donderdag 18-01, 20:00 uur. DeVoKo vs. Krekkers.
  • Zaterdag 20-01, 17:00 uur. Krekkers vs. Rivo.

Krekkers staat nu nog voorlaatste met 9 punten uit 10 wedstrijden in het meest gunstigste scenario staan ze volgende week zaterdag met 21 punten uit 14 wedstrijden ergens in de Top 5. Niks is onmogelijk als je er maar in blijft geloven.

Een ander team dat nog aan de bak zal moeten om wedstrijden in te halen is VoCASA, de nummer drie (9-21) van de stand. Zaterdag zijn ze speelvrij en komen ze op drie gespeelde wedstrijden minder dan de meeste andere ploegen in deze divisie, hetgeen voor een erg vertekend beeld blijft zorgen. We zien die inhaalwedstrijden ergens eind maart en begin april gepland staan, dus dat vertekende beeld blijft nog wel even bestaan.

DeVoKo Denekamp (2de, 11-22) krijgt zaterdag Donitas uit Groningen op bezoek. Hun gasten staan derde van onderen met een carnavalsscore van 11-11. In Groningen was DeVoKo met 1-3 te sterk.  De thuisploeg zal zo lang mogelijk en wellicht wel tot het eind mee willen doen voor een top 5 klassering, en dan is een zege bij de herstart van het seizoen zeer welkom.

Twee teams die net onder de scheidslijn van de top 5 en de rest staan zijn Sudosa-Desto Dames 2 en Set-Up ’65. Beide ploegen deden van zich spreken, Sudosa via een zege in Borne op Apollo 8 Dames 2 en Set-Up met een derde plaats bij de Twente Cup, waar ze voor hun divisiegenoten Rivo en DeVoKo eindigden. Sudosa staat zesde (11-18), Set-Up achtste (10-14). Voor de ploeg uit Ootmarsum lijkt daarom een driepunter erg welkom, echter werd er in Ootmarsum ‘slechts’ met 3-2 gewonnen en zal Sudosa zeer zeker daarvoor revanche willen nemen.

Rivo gaat het thuis opnemen tegen SV Dynamo Dames2. Rivo staat vijfde (10-19), Dynamo is negende met 11-14.   In Apeldoorn vloog de score met 25-9, 9-25 en 23-25 alle kanten op, voor Rivo de goede kant want ze wonnen met 1-3. En dan zullen ze met minder geen genoegen willen nemen in de thuiswedstrijd. Rivo liet bij de Twente Cup met name in het duel tegen Eredivisionist Apollo 8 een uitstekende indruk achter en zal deze vorm ook willen vasthouden in de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe jaar.

Alterno, landskampioen bij de amateurs, krijgt US Amsterdam Dames 2 op bezoek in Apeldoorn. De gasten hebben nog geen wedstrijd gewonnen en met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid zal dat in Apeldoorn zo blijven. Maar wie weet wat het nieuwe jaar nog voor positiefs voor de dames van voor US2 in petto heeft? De eerste zege komt elke week dichterbij, dat is zeker.

US Dames 2 is in ieder geval fanatiek aan de tweede helft van het seizoen begonnen met een oefenwedstrijd (vs. Armixtos) en een training op zondag. En met een nieuw coach aan de zijlijn, te weten Rogier van Meggelen, die eerder heeft gewerkt bij o.a. RTC Alkmaar, US Amsterdam, VV Amsterdam, Spaarnestad, Kalinko en Volley2B.

Daarnaast is hij organisator en hoofdtrainer bij Stichting Amsterdams Jeugd Volleybal, professional bij Setupclub Amsterdam en eigenaar van Sportjeal BV. Kortom, een hoop ervaring, die voor de rest van het seizoen goed van pas komt.

US Dames2 is in ieder geval helemaal klaar voor de 2e helft van het seizoen, waarin ze het veel en veel beter willen doen dan in de eerste helft.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Jan van den Noort.