Vizier op volleybal

 

Topdivisie B Dames: Felle strijd om plaats in Super Topdivisie

VoV, 12-01-2024. 6:20 uur. In de Topdivisie B bij de dames zijn de verschillen na koploper AVV Keistad (11-28) erg klein De nummer twee en nummer zeven schelen zich maar vier punten en met nog een half seizoen te gaan is dat een te overbruggen verschil.

Als we ervan uitgaan dat Keistad zich in de Top 5 handhaaft met 11 punten voorsprong op positie zes, dan kan er nog volop strijd geleverd worden voor de overige vier plaatsen. En die strijd kan zaterdag in de eerste ronde van het nieuwe jaar al losbarsten als er drie duels gepland staan tussen top 7 teams.

Koploper Keistad speelt thuis tegen Ledûb (11-17), nummer 2 Pegasus (11-21) krijgt in Nijmegen Dinto (11-19) tegenover zich en VCN (11-20) is de gastheer voor US Dames1 (11-17). Van een huidige plaats in de Top 5 kan dus zomaar verruilt worden voor een plek onder de scheidslijn en andersom.

Alle drie thuisspelende teams (Keistad, VCN en Pegasus0 wonnen de uitwedstrijd tegen de bij hen op bezoek komende tegenstanders. AVV Keistad met 0-3, Pegasus met hetzelfde resultaat en VCN had vijf sets nodig om winnend uit Amsterdam te vertrekken.

Wat die uitslagen betreft zou het dus zaterdag een gelopen race kunnen zijn, maar we denken dat die vlieger in dit geval niet opgaat. Nieuw jaar, nieuwe kansen, het aftellen is begonnen naar het eind van het seizoen en om de target te halen zullen de teams een stapje extra moeten doen. Het wordt een mooie zaterdag in de Topdivisie B dames voor wat deze duels betreft.

Armixtos speelt zaterdag in Amsterdam tegen VollinGo, waarvan ze in Gouda met 3-2 verloren. Van de laatste vijf wedstrijden won Armixtos er vier, waarmee ze enkele forse stappen voorwaarts maakten op de ranglijst, hetgeen hen nu op de vierde plaats brengt. VollinGo staat negende, maar heeft een wedstrijd minder gespeeld en maar zes punten minder dan hun gastheren. De vraag is dan natuurlijk, wordt het afstand nemen of aanklampen?

Sliedrecht Sport Dames2 (11-14) krijgt Donki Sjot (10-12) op bezoek. Uit won Sliedrecht met 1-3, met de aantekening dat drie van de vier sets met 2 punten verschil eindigden. Of het in Sliedrecht ook weer zo spannend wordt?

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Jan van den Noort.