Vizier op volleybal

 

SV Dynamo vs. VC Limax topper in Eredivisie.

VoV, 12-01-2024. 6:40 uur. De huidige situatie in de Eredivisie mannen is prima te vergelijken met die in de Eredivisie Dames. Één team staat een eind voor (in casu Orion, 13-36) en dan volgen er vier teams die in de race zijn voor een Top 4 plaats. Uitgaande van de gedachte dat Orion genoeg voorsprong heeft, 11 punten op de nummer vijf, dat zij sowieso bij de Top 4 zullen eindigen, zal er van de andere vier dus nog één ploeg moeten afvallen, denkende dat het verschil voor SSS om de kloof van 8 punten naar de vierde plaats te overbruggen niet meer zal lukken.

De stand na Orion is:

  • 02> VC Limax 13-28
  • 03> SV Dynamo 12-27
  • 04> Sliedrecht Sport 13-26
  • 05> Lycurgus 12-25

Met voor aanstaande vrijdagavond om 20:00 uur de wedstrijd Orion vs. PDK, waar eerder de heenwedstrijd (1-3) en de bekerwedstrijd (3-0) door Orion werd gewonnen, mag men verwachten dat Orion zaterdagmorgen op 14-39 staat en de overige teams maar moeten zien die achterstand weer te reduceren.

Voor één team zal dat zeker niet lukken, want bij SV Dynamo vs. VC Limax zal een van beide een veer moeten laten en dus waarschijnlijk het verschil zien toenemen. De heenwedstrijd werd door VC Limax met 3-1 gewonnen.

VoCASA, dat zich woensdagavond nog voor de kwartfinale van de Nevobo Beker plaatste en in de laatste competitiewedstrijd Lycurgus met 3-2 de baas bleef, reist naar ZVH in Zevenhuizen. Met een wedstrijd meer staat de ploeg uit Nijmegen 10 punten voor, hetgeen echter weinig garanties geeft voor een goed resultaat. ZVH levert thuis steeds mooie gevechten af, alleen zijn die nog niet inherent aan een goed resultaat. Wellicht verandert dat in 2024.

In Barneveld krijgt SSS bezoek van Sliedrecht Sport. Daar beginnen ze om 19:30 uur aan het duel, waarbij SSS voor de taak staat om het verschil van 8 punten in de stand naar minder terug te brengen. Gezien de 3-0 nederlaag in Sliedrecht zal dat een ruim betere prestatie vergen. Veel tijd om over een goed of slecht resultaat na te denken heeft de ploeg uit Barneveld niet, want zondag worden ze in Groningen verwacht, daar spelen ze dan vanaf 15:30 uur tegen Lycurgus, waarvan ze thuis met 0-3 verloren.

TTP komt dit weekend niet in actie. Nagenoeg de hele ploeg speelt deze week in Frankfurt het WEVZA U20 toernooi.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Jan van den Noort.