Vizier op volleybal

 

Een paar topduels in Topdivisie B mannen

VoV, 12-01-2024. 6:53 uur. In de Topdivisie B bij de mannen staan twee duels gepland tussen teams uit de Top 5 en komt de andere ploeg die daarin staat niet in actie.

Koploper Sliedrecht Sport Heren2 reist naar de Domstad, waar het speelt tegen de nummer 3 uit de stand. VV Utrecht heeft 4 punten minder met eenzelfde aantal wedstrijden. In Sliedrecht werd het 3-2. De thuisploeg kon toen via 26-24 de vijfde set afdwingen en won die met 15-11. Nieuw jaar, nieuwe kansen voor de thuisploeg, met uiteraard het voornemen om revanche te nemen.

Zaanstad (2de, 11-25) dat woensdagavond werd uitgeschakeld in het Nevobo Bekertoernooi, krijgt Spaarnestad op bezoek. De gasten staan vijfde met vijf punten achter en een wedstrijd meer. Zaanstad zal de kans om te profiteren van de uitslag VVU vs. Sliedrecht niet onbenut willen laten en proberen met de maximale puntenscore de kloof naar Spaarnestad op 8 punten te brengen, terwijl de gasten uiteraard voor een overbrugbare afstand in de rest van het seizoen gaan. In Haarlem werd het via 16-14 in de tiebreak 3-2 voor Spaarnestad.

Volley Tilburg, dat met 11-19 op de zesde plaat in de ranglijst staat, staat met één been in de Top 5. Ze hebben een puntje minder dan Spaarnestad, maar speelden ook een wedstrijd minder. En ze hebben ook een puntje minder dan Peelpush, dat aanstaan weekend vrijaf heeft. Volley Tilburg is zaterdag gastteam voor VCN, dat met 3 punten uit 11 wedstrijden, heel erg onderaan staat. Het zou ons niet verbazen als de ploeg uit Tilburg, de regerend amateurkampioen van Nederland, de stap naar een plaats in de Top 5 maakt.

Een burenruzie op de ranglijst is Taurus vs. Donki Sjot. Beide teams hebben 11-11, Donki Sjot staat derde van onderen en Taurus is voorlaatste. Eigenlijk wel een beetje droevig om de voormalige Eredivisie teams van Taurus en VCN onderin de Topdivisie te zien staan. Maar that’s volleybal life!

Inter Rijswijk (7de, 11-16) zal zich met nog een halve competitie te gaan ook terdege nog kansen toerekenen voor een Top 5 plaats. Ze staan er maar vier achter op de nummer vijf en hebben bovendien een wedstrijd minder gespeeld. Zaterdag staat Skunk (9de, 12-12) aan de andere kant van het net, een mooie gelegenheid om alvast een eerste stap omhoog te maken. Voor Skunk is het de kans om afstand van de onderste plaatsen te nemen en Gemini-Kangeroes, dat een positie hoger staat maar speelvrij is, achter zich te laten.

Peelpush en Gemini-Kangeroes hebben hun herstart in 2024 volgende week.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Jan van den Noort.