Thuisspelende teams winnen in Topdivisie A (v)

VoV, 14-01-2024. 7:49 uur. In de Topdivisie A bij de dames waren er vijf zeges voor de thuisspelende teams, de zesde wedstrijd in deze divisie wordt vandaag in Groningen gespeeld.

Sudosa-Desto Dames2 won in Assen in vijf sets van Set-Up ’65 na een 0-2 achterstand. De bezoekers kwamen met 21-25 en 13-25 heel goed uit de startblokken, maar gingen in de drie volgende sets met 25-23, 25-22 en 15-12 van het veld.

In Borne begon Apollo 8 Dames2 met een zege aan het nieuwe jaar.  Krekkers werd met een 3-1 nederlaag weer naar Maria Parochie teruggestuurd. Na twee keer 25-20 konden de bezoekers met 18-25 hoop houden op een tiebreak, maar Apollo 8 zette daar met 25-13 in de vierde set een dikke streep door.

In Apeldoorn won Alterno met 3-0 van US Dames2, dat om het positief te benaderen weer een weekje dichterbij de eerste zege van het seizoen is gekomen. Alterno kende geen pardon met de hekkensluiter en bleef met 25-16, 25-17 en 25-13 drie keer met ruim verschil aan de goede kant van de score.

DeVoKo won in Denekamp met 3-0 van Donitas. Via 25-17, 25-18 en nogmaals 25-18. Na de eerste set met ruim verschil te hebben afgesloten ging DeVoKo in de tweede set op dezelfde voet door en nam een 13-6 voorsprong die ze na 19-11  en 23-14 opnieuw ruim wonnen. In de derde set kon Donitas tot 11-11 bijblijven, de serie daarna naar 17-12 maakte het verschil en via 21-17 werd met 25-18 gewonnen.

Rivo behaalde een 3-1 zege in Rijssen op SV Dynamo dames2. Na de 25-18 in de eerste set kon de thuisploeg in de finale van de tweede na 22-22 doordrukken voor de 2-0 in sets. De gasten pakten met overmacht de derde set, het werd 13-25 na de tussenstanden 6-9 en 8-16.

Rivo leek in de vierde set het beslissende verschil bij 16-11 te hebben gemaakt, SV Dynamo kwam nog terug naar 18-16 en 23-21, maar slaagde er niet in om een vijfde set af te dwingen. Via 25-21 werd het 3-1