Vijfsetters en uitzeges voor US en Dinto in Topdivisie B (v)

VoV, 14-01-2024. 7:54 uur. In de Topdivisie B bij de dames eindigden drie wedstrijden in een vijfsetter, waarvan er twee door de bezoekers werden gewonnen en verder was er een uitzege voor US dames1 bij VCN en Dinto bij Pegasus.

Koploper Keistad verloor in 2023 de laatste wedstrijd van het jaar met 3-0 bij US in Amsterdam en verloor in 2024 de eerste twee sets van het nieuwe jaar tegen Ledûb. Via 23-25 en 16-25 kwamen de gasten uit Budel op een 0-2 voorsprong,

Keistad kon in de derde set met 25-23 de wedstrijd in leven houden en was ook in de vierde set nipt de sterkste. Een 17-22 achterstand werd ingelopen bij 22-22, het matchpoint tegen bij 23-24 werd ongedaan gemaakt en vervolgens werd de set met 26-24 gewonnen voor de 2-2 gelijke stand.

In de vijfde set kon Ledûb in de finale wel de beslissende klappen uitdelen en won met 13-15 en dus met 2-3. Hetgeen dus de tweede opeenvolgende nederlaag van de koploper was. Voor de stand had dit geen nadelige gevolgen, het verschil met nummer 2 blijft zeven punten.

US Dames1 had hun visitekaartje in de eerste set niet zo snel bij de hand om het af te kunnen geven aan VCN en verloor met 25-18 na 15-10 en 21-18 achterstanden. Daarna konden ze hun visitekaartje wel overhandigen en met 10-25 (na 6-12 en 9-19), 18-25 en 17-25 behaalden ze een 1-3 zege in Capelle. US meldt zich in de Top 5 na deze zege, VCN tuimelt eruit.

Dinto was met 0-3 te sterk voor Pegasus. Wat setstanden betreft was het zeer eentonige wedstrijd. Dinto pakte alle drie sets met 19-25. Deze driepunter deed Dinto van de vijfde naar de tweede plaats stijgen.

Zeker niet eentonig was het bij Armixtos vs. VollinGo en Sliedrecht Sport dames2 vs. Donki Sjot. Beide duels eindigden in een vijfsetter.

VollinGo pakte de gelijke 2-2 stand via 21-25 in de vierde set, om daarna de vijfde set met 15-13 verloren zien te gaan. Armixtos had zich via 25-21, 18-25 en 25-19 naar een 2-1 voorsprong gespeeld, die ze dus pas in de vijfde set in winst konden veranderen.

Sliedrecht Sport dames2 kwam met 1-2 in sets achter (19-25, 25-19, 23-25) en kon via 25-17 de tiebreak afdwingen. De bezoekers waren daarin echter met 10-15 de bovenliggende ploeg.