Vizier op volleybal

 

Volley Tilburg H1 stijgt naar 4de plaats

VoV, 22-01-2024. 1:59 uur. Zondag speelde heren 1 in Meijel tegen Peelpush, een van de concurrenten voor een top 5-klassering. De Limburgers wonnen in het begin van het seizoen nog vrij eenvoudig in Tilburg met 0-3. Een zwaargehavend heren 1 slaagde erin revanche te nemen voor die verliespartij. Het werd 1-3 (19-25, 21-25, 27-25 en 26-28), en streefde met die zege Inter Rijswijk, Peelpush en Spaarnestad voorbij op de ranglijst.

Coach Vincent Henskens: “We wisten dat we tot het gaatje moesten gaan om deze cruciale wedstrijd te winnen. Zeker omdat we wegens blessures en vakanties maar liefst vijf spelers misten van het basisteam dat vorig jaar in het veld stond bij de wedstrijd tegen Keistad om het landskampioenschap (Spelverdeler Rogier Raemaekers, aanvoerder en passer/loper Joeri Polman, de middens Thomas van de Ven en Bas van Meurs en libero Thomas Jansen).

Mijn mannen hebben gevochten als leeuwen voor iedere bal. Dat leverde diverse spectaculaire rally’s op. En uiteindelijk een dik verdiende overwinning. Ik ben enorm trots op mijn team. Als we deze spirit ook komend weekend kunnen brengen is zelfs een stunt tegen koploper Sliedrecht mogelijk.”

Set 1 werd begonnen met Mathieu Winters (sv), Gijs Moonen en Tom Chermin (pl), Niels van Son (dia), Tim van den Berg en Luuk Koolen (mid) en libero Roel Mosselveld.

Deze basis bleef de hele set staan, alleen Gio Lodewikus (uit heren 2) kwam twee keer in het veld als vervanger van Tim. Peelpush nam in het begin een kleine voorsprong, maar al snel was heren 1 de bovenliggende partij. Deze set ging met 25-19 naar heren 1. In set 2 was er helemaal niets aan de hand. Heren 1 kwam 10 punten voor, maar liet in de slotfase Peelpush nog terugkomen. Uiteindelijk werd het 25-21.

Ook set 3 had heren 1 het initiatief. Maar op 20-16 ging het mis. Een fout van de arbitrage (een van de vele, aan beide kanten overigens, wat zorgde voor een rommelige wedstrijd met vele discussies met de leiding) en een ongelofelijke redding van Peelpush hielde de Limburgers in leven. Peelpush kwam zelfs langszij en won deze set met 27-25.

Set 4 stond steeds bol van de spanning. Beide teams hielden elkaar in evenwicht. Dit keer was het heren 1 dat in de slotfase wist door te drukken (28-26).

Aanstaande zaterdag gaat heren 1 de strijd aan met koploper en titelfavoriet Sliedrecht Sport 2. In het begin van het seizoen werd heren 1 in Sliedrecht overklast. Sliedrecht won afgetekend met 3-0. Zaterdag is er dus opnieuw een kans om wraak te nemen. Tegen Peelpush is dat gelukt.

Hopelijk kan heren 1 (dat aanstaande vrijdag ook gekozen kan worden tot sportploeg van het jaar 2023 van Tilburg) zaterdag weer wraak nemen. Maar dat zal zeker niet vanzelf gaan, daarvoor is Sliedrecht te goed. Maar onverslaanbaar zijn ze ook niet. We verwachten dus een spannende en spectaculaire wedstrijd.

gh @ VoV, verslag van Leon de Leijer, foto Paula Schellekens: Heren 1 viert een feestje in de Körref.