Vizier op volleybal

 

Beperkt programma in Topdivisie A dames

VoV, 26-01-2024. 5:15 uur. In de Topdivisie A bij de dames hebben vier teams een vrij weekend. Dan is er even tijd voor wat anders. US Dames 2 hoeft dan niet richting Twente, waar DeVoKo, Set-Up ’65 en Krekkers ook het wedstrijdtenue in de kast of kledingtas kunnen laten zitten.

Ondanks dat er drie Twentse teams pauzeren is er nog wel een Twentse derby. Apollo 8 Dames2 speelt in Borne tegen Rivo en dat is dan toch wel weer een duel met een bepaalde lading. En niet alleen omdat Apollo 8 dames2 trainer/ coach Gert Jan ter Harmsel van huis uit een Rivo man is en Frank van den Noort van Rivo een collega in meerdere opzichten is/ was, maar ook omdat de teams op de derde en vierde plaats staan met een onderling verschil van 0 punten (beide 26), waarvoor Apollo 8 een wedstrijd meer nodig had om dat aantal te behalen. Om 15:00 uur wordt er in De Veste voor het eerst opgeslagen.

Sudosa-Desto Dames2 dat met zeges bij Apollo 8 en vorige week bij VoCASA zich nadrukkelijk kandidaat stelt voor een positie bij de top 5 krijgt Donitas op bezoek. De Groningers staan derde van onderen (13-11) en leden afgelopen week een 0-3 nederlaag tegen koploper Veracles. Benieuwd of ze het er in Assen beter afbrengen? Al vroeg om 13:30 uur wordt er voor het eerst opgeslagen.

VoCASA (21 punten) en Alterno (20 punten) zijn ranglijst buren op de posities zes en zeven. Met de vermelding dat VoCASA wel drie (!) wedstrijden minder speelde en theoretisch op de tweede plaatst zou kunnen komen als ze de inhaalduels in drie of vier sets positief afsluiten en niet zoals afgelopen week met 0-3 onderuitgaan.

Dat dit dus een belangrijk duel is om de aansluiting met de top 5 te behouden moge duidelijk zijn. Als er intenties zijn om volgend seizoen in de Super Topdivisie uit te komen, mag er niet verloren worden.

Koploper Veracles (12-31) krijgt SV Dynamo D2 (13-17) op bezoek. Wellicht dat er na afloop kan worden gezegd “We zijn niet alleen de beste van Groningen, maar ook van Apeldoorn” We zullen het zien hoe warm het vuurtje in de Groene Hel, waar vanwege de naam goed met het energie verbruik wordt omgegaan, opgestookt kan worden. SV Dynamo zal het waarschijnlijk niet koud krijgen.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Jan van den Noort.