Vizier op volleybal

 

De Topdivisie B dames blijft uitermate spannend.

VoV, 26-01-2024. 6:00 uur. Na het verlies van US in Nijmegen In de Topdivisie B krijgt Armixtos de kans om tegen Pegasus te bewijzen dat er in Amsterdam in ieder geval een team is dat beter is dan de ploeg uit Nijmegen. Armixtos moet voor de revanche zorgen en zich met een overwinning tevens een goede dienst bewijzen voor de stand. In Nijmegen was er winst in vijf sets, dat zal Pegasus niet weer willen laten gebeuren. Armixtos heeft de gedachten bij een snellere beslissing in hun voordeel.

US krijgt na de zeperd van afgelopen week in Nijmegen de kans om het geschonden blazoen weer op te poetsen en te voorkomen dat er weer een treurende, hoofdschuddende trainer/ coach bij het verslag wordt gezet. Al is dat hoofdschudden natuurlijk niet zichtbaar op de foto. Spaarnestad, de nummer voorlaatst (12-12), moet het lijdend voorwerp van de dadendrang van US (13-20) gaan worden. In Haarlem werd het 2-3. Vanaf 16:00 uur gaan de teams proberen om de uitslag sneller op papier te krijgen.

Koploper Keistad ontvangt VollinGo, dat 17 punten minder heeft en op de negende plaats staat. Keistad wist na twee nederlagen vorige week met de hakken over de sloot de winst binnen te halen en zal opnieuw willen bouwen aan een mooie reeks overwinningen. De eerste staat al genoteerd, wie volgt! In de beker maakten ze het deze week Apollo 8 uit de Eredivisie nog nap lastig en verloren maar nipt (2-3).

Sliedrecht Dames2 heeft deze week in de bekerwedstrijd tegen Sudosa-Desto (0-3 verlies) kennis kunnen maken met een hoger niveau dan dat van henzelf. Het leek erop dat de dames zich gaandeweg de wedstrijd prima aanpasten aan dat hogere niveau en dat zullen ze tegen Dinto ook nodig hebben.

Uit werd met 3-0 verloren, thuis kan het dus niet slechter gaan. Maar met de doordeweekse goede generale zit er misschien wel een verrassing in het vat. Al zal Dinto, de nummer 2 in de stand, dat niet zomaar laten gebeuren.

We hebben begrepen dat volleybalfotograaf John van Geenen een middagje/ avondje De Basis heeft geboekt voor reportages van Sliedrecht Dames2 en Dames1 en hun tegenstanders. Zullen wel weer mooie reportages opleveren.

Ledûb werd vorige week hard met de neus op de volleybalfeiten gedrukt via een 0-3 nederlaag tegen hekkensluiter Volley Tilburg. Zaterdag reizen ze naar Capelle voor hun duel met VCN, de nummer 5 van de ranglijst, waarop Ledûb zevende staat, met maar 2 punten minder. Dan is de inzet hoog en de beloning bij winst navenant.

Rode lantaarndrager Volley Tilburg is het nieuwe jaar verlaat met wel uitstekend begonnen. Zoals gezegd met een 0-3 zege bij Ledûb. Of dit een incident was of dat het niveau in de periode rond de jaarwisseling een jump omhoog heeft gemaakt kunnen we niet bevestigen, feit is wel dat de zege tegen Ledûb een uitstekend begin van 2024 en een onverwachte stunt was.

Tegen Donki Sjot kan de ploeg uit Tilburg opnieuw goede zakendoen. Een driepunter kan ze van de laatste plaats zomaar naar de onderste middenmoot doen stijgen, maar dat geldt zeker niet in mindere mate voor Donki Sjot. Volle buit zou weleens een mooie middenmoot plaats kunnen opleveren.

De heenwedstrijden van deze ronde werden met de volgende uitslagen afgesloten:

  • Pegasus vs. Armixtos 2-3
  • Spaarnestad vs. US 2-3
  • Dinto vs. Sliedrecht Sport D2 3-0
  • VollinGo vs. Keistad 1-3
  • Donki Sjot vs. Volley Tilburg 3-1
  • Ledûb vs. VCN 1-3.

W moeten maar even afwachten of de verhoudingen nog hetzelfde zijn of dat de verliezers van toen nu als winnaars van het veld stappen. Of en dat kan natuurlijk ook, opnieuw verliezer zijn.

We houden u op de hoogte.

gh @ Vizier op Volleybal.  Foto AVV Keistad.