Vizier op volleybal

 

Veracles met moeite langs SV Dynamo D2

VoV, 28-01-2924. 17:07 uur. Voor de 13e wedstrijd van het seizoen speelden we weer een thuiswedstrijd in de Groene Hel. Tegenstander SV Dynamo stond op het programma. Ook al staan de gasten op de 9e plek in de competitie is Dynamo zeker een geduchte tegenstander.

Zo’n 1,5 uur voor de start van de wedstrijd kwam het bericht dat een deel van de selectie van Dynamo vaststond in een file op nog zeker een uur rijden van het hoge noorden. Het werd dus spannend hoeveel van de selectie op tijd zou zijn. Net bij het inslaan was de selectie compleet en kon de wedstrijd op de afgesproken tijd beginnen.

Na een zeer moeizame start van Veracles had de thuisspelende ploeg beide time-outs al nodig met de stand nog onder de 10 punten. SV Dynamo was sterk begonnen en trok op alle vlakken aan het langste eind. Veracles kon maar moeizaam dichterbij Dynamo komen en beide teams maakte het elkaar lastig. Toch winst Veracles langszij te komen om de set binnen te slepen. Met een spannend einde werd het 28-26

Het was duidelijk dat dit geen makkelijke wedstrijd werd voor Veracles en ze moesten dus aan de bak. Echter kon Veracles ook nu maar moeilijk in hun spel komen. Er werden veel serverende fouten gemaakt en aanvallend kon Veracles de bal moeilijk scoren. SV Dynamo kon een gat slaan in de score en Veracles had de grootste moeite die te dichten. SV Dynamo was gebrand om de set binnen te slepen. Dit lukte dan ook met een uiteindelijk set stand van 21-25.

Bij een 1-1 lag alles weer open en moest er iets gebeuren bij Veracles om niet de punten uit handen te geven. Veracles was daarom scherp begonnen. Waar het Dynamo was die in de tweede set een gat wist te slaan was het nu Veracles gelukt om uit te lopen. Bij een 22-15 leek de uitslag bekend. Toch werd de set nog onnodig spannend en werd het uiteindelijk 25-19.

In de 4e set ging het weer een beetje over en weer. Beide teams maakte veel fouten en konden zelf weinig punten maken. Veracles kon hierbij aan het einde van de set de leiding nemen en wist het dit keer goed af te maken. De uiteindelijke set stand was 25-21 dit resulteerde in een 3-1 winst. ‘

Zaterdag 3 februari spelen we een uit wedstrijd tegen de Krekkers. Reizen jullie mee naar het mooie Mariaparochie?

gh @ VoV, verslag van Stijn Nomden, manager Get Fit Girl Veracles D1. Foto Jan van den Noort.