A-Poule: SV Dynamo opnieuw te sterk voor Lycurgus

VoV, 25-02-2024. 7:30 uur. In de A-Poule van de Eredivisie mannen stond gisteren en staat vandaag de tweede ronde op het programma. SV Dynamo vs. Lycurgus is altijd al een aansprekend affiche geweest, maakt niet uit of het een duel in het reguliere seizoen, de beker of zoals nu in de A-Poule is. Maar gezien het belang van rechtstreekse plaatsing voor de halve finale om de titel of het spelen van een tussenronde in de kwartfinale heeft het nu toch wel dat beetje extra.

SV Dynamo vs. Lycurgus eindigde in een 3-0 zege voor de thuisploeg. Via de setstanden 25-19, 25-19 en 25-23. Na het verlies van vorige week tegen Orion was dit de tweede nederlaag voor de Groningers in de A-poule:

Hoewel beide ploegen in de eerste twee sets lange tijd gelijk opgingen, slaagde Dynamo er steeds in om richting de slotfase afstand te nemen. Beide sets eindigden met een score van 25-19 in het voordeel van de thuisploeg.

Dynamo pakte in de eerste set meteen het initiatief (8-3), voormalig Dynamo speler Martinez Gion zorgde er mede voor dat Lycurgus bij 12-12 weer op gelijke hoogte was. Beide teams hielden elkaar tot 15-15 in evenwicht, vervolgens kon SV Dynamo bij 21-19 het verschil maken en de set met een sterke finale met 25-19 afsluiten.

In de tweede set moest Lycurgus na een 5-6 voorsprong het initiatief afgeven en ging in de achtervolging (10-7). De aansluitende treffer bij 15-14 van McCauley, die met 15 punten topscorer bij de Groningers werd, gaf hoop. Tot 18-17 waren er kansen op een spannende setfinale, vervolgens was Dynamo in de big points opnieuw oppermachtig.

Lycurgus had in de eerste helft van de derde set de betere score (7-12), echter had SV Dynamo heel snel het verschil weggewerkt en bij 14-14 de stand gelijkgetrokken. Tot 22-22 waren de teams aan elkaar gewaagd, en net als in de vorige sets had de thuisploeg de betere finish. Met 25-23.

Dynamo had een voordelige marge van 6 punten op de eigen score en met 13 om 21 directe punten voor de tegenstander hadden ze ook een beduidend lagere foutenlast. Cas Abraham liet de meeste punten voor de thuisploeg noteren, totaal 16.

De stand is nu:

• 01> SV Dynamo 2-6
  • 02> Orion 1-5
  • 03> VC Limax 1-3
  • 03> Lycurgus 2-1

Voor vandaag staat Orion vs. VC Limax gepland. In Doetinchem beginnen ze om 16:00 uur.

gh @ Vizier op Volleybal.  Foto Wout van Zoeren.