B-Poule: ZVH verrast VoCASA, ruime winst Sliedrecht

VoV, 25-02-2024. 7:33 uur. In de B-poule werden gisteren twee duels afgewerkt. Sliedrecht Sport nam het in De Basis op tegen SSS en ZVH had VoCASA op bezoek.

Sliedrecht Sport vs. SSS Barneveld was spannend in de eerste twee sets. Beide keren had de thuisploeg aan het eind een voordeel van twee punten. In de eerste set bij 25-23 en in de tweede duurde het tot 32-20 voordat de strijd beslist was. In de derde pakte de thuisploeg met 25-18 overtuigend de winst voor de 3-0.

Sliedrecht was met name aanvallend de beter scorende ploeg met 44 om 32 punten. Voor de overige onderdelen deden de teams maar weinig voor elkaar onder met bijvoorbeeld 14 om 16 punten voor opslag en blok en 23 om 24 voor de tegenstander gescoorde punten. Luuk de Groot werd bij Sliedrecht met 18 punten topscorer, Michael Dowhaniuk kreeg 11 punten voor SSS op naam.

ZVH vs. VoCASA leverde de thuisploeg de tweede zege in vijf sets op. In de eerste twee sets konden ze VoCASA met 25-19 en 25-17 twee keer onder de twintig punten houden. In de derde en vierde set deed VoCASA dat bij hen met 17-25 en 16-25. De beslissende vijfde set ging met een zeer ruime marge naar ZVH. Met 15-7 pakten ze de 3-2 zege.

ZVH scoorde aanvallend beter dan VoCASA (58 om 52) maar moest blokkerend (8 om 10) en serverend (3 om 5 aces) hun meerdere in de gasten erkennen. Met 26 om 29 directe punten voor de tegenstander hadden ze echter ook voordeel in de foutenlast. Yvo Lunsing werd met 27 punten topscorer, bij VoCASA scoorde Job Groenendaal de meeste punten, totaal 25.