Apollo 8 D2 en Set-Up winnen in Topdivisie A (v)

VoV, 25-02-2024. 7:40 uur. In de Topdivisies A bij de dames was er een beperkt programma. Teams met achterstanden in wedstrijden haalden in om een meer reëel beeld te krijgen van de stand van zaken na pakweg twee derde deel van het seizoen.  In de A-Divisie waren er uitwedstrijden voor VoCASA en Set-Up ’65.

In Borne werd er tussen twee top vijf teams strijd geleverd voor een versteviging van de huidige positie. De werkelijke nummer twee Apollo 8 D2 nam het in De Veste op tegen de virtuele nummer twee VoCASA, dat met twee wedstrijden minder vier punten minder had dan de werkelijke nummer twee. De inzet was dus hoog.

Apollo 8 D2 vs. VoCASA werd een 3-2 zege voor de thuisploeg. Via de setstanden 21-25, 25-16, 18-25, 25-22 en 15-11. Voor nadere bijzonderheden verwijzen we u naar het uitgebreide VoV verslag dat separaat geplaatst is.

In Amsterdam probeerde US Dames2 met hun zestiende wedstijd de eerste puntjes van het seizoen binnen te halen. Tegenstander was Set-Up ’65 uit Ootmarsum, dat met een aanvangstijd van 20:00 uur zeker wist dat het een latertje zou worden. En dus wellicht maar het liefste met snelle setwinsten de wedstrijd wilde afsluiten.

US D2 vs. Set-Up ’65 werd 1-3. Via de setstanden 18-25, 20-25, 25-15 en 23-25. Set Up kon het verschil in de eerste set maken na 7-7. Via 9-17 en 14-21 koersten ze op een dikke zege af. In de tweede set kreeg de thuisploeg twee puntjes meer mee en was het verschil aan de finish nog een handvol punten. US Dames 2 kwam in de derde set heel sterk terug en kon de wedstrijd met 25-15 naar een vierde set tillen. Daarin bleef het lang spannend en was het eerste puntje voor de thuisploeg lang een optie. Echter met 23-25 trok Set-Up de volle buit naar zich toe.