Vizier op volleybal

 

Ook Jette Kuipers van Apollo 8 naar de Bundesliga

 

VoV, 17-07-2024. 5:44 uur. Nadat eerder al bekend was geworden dat de Apollo 8 speelsters Marije ten Brinke en Pippa Molenaar hun volleyballoopbaan bij onze Oosterburen gaan voortzetten (bij USC Münster) werd deze week ook de overgang van Jette Kuipers naar de Bundesliga bekend gemaakt. Zij komt volgend seizoen uit voor VfB Suhl Lotto Thüringen.

Voor Jette Kuipers wordt dit haar eerste buitenlandse avontuur. “Ik verheug me er erg op volgend jaar voor VfB Suhl in de Bundesliga te spelen en hoop er veel te leren en een betere speelster te worden. Verder kijk ik er naar uit om mijn nieuwe teamgenoten te leren kennen en de eerste thuiswedstrijd voor volle tribunes in Suhl te kunnen spelen.”

“VfB Suhl geeft met het aantrekken van talent Jette Kuipers de traditie een vervolg door opnieuw een jonge getalenteerde Nederlandse speelster aan de selectie toe te voegen. Zoals eerder met de zusjes Jasper ook al gebeurde” vertelde teammanager Jens Haferkorn. “We zijn ervan overtuigd dat Jette Kuipers een waardevolle aanvulling van het team is en verheugen ons er nu al op haar progressie in de Bundesliga mee te beleven.”

Saskia van Hintum terug naar de zaal:

Trainster/ coach Saskia van Hintum verruilt het zand voor de zaal. In de zaal was ze als (assistent) trainer/ coach verbonden aan de nationale damesteams van Nederland en Duitsland, ze was hoofdcoach bij de Zwitserse dames en o.a. bij de clubs Sliedrecht Sport en Ladies in Black Aachen. In het zand was ze werkzaam in het Beach Team Nederland project en als ‘Bundestrainerin’ in Duitsland.

Van Hintum maakt de overstap naar MTV Stuttgart. Daar wordt ze zoals ze het zelf noemt ‘Headcoach van een Development Team’.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Rudy van ’t Rood.