NL-duo’s naar KO-fase op het EK Beach U20

VoV, 27-07-2024. 6:07 uur. Na twee zeges voor het duo Noa Sonneville/ Mila Konink en een gewonnen partij van Tom Sonneville/ Bram van der Wel op de eerste dag van het EK Beach U20 werd gisteren met twee zeges en een verliespartij een vervolg aan het toernooi gegeven door de BTN-talenten. Het was ruim goed genoeg om door te gaan.

Noa Sonneville en Mila Konink behaalden hun derde zege in de poule tegen het Finse tweetal Mäenpää/ Hirvonen. Twee overtuigend gewonnen sets (21-16 en 21-14) waren goed voor de poulewinst en rechtstreekse plaatsing voor de achtste finales

In de eerste set hielden de duo’s elkaar tot aan 17-16 redelijk in evenwicht met de score, de serie naar 21-16 besliste vervolgens de strijd. In de tweede set had het NL-duo bij 13-8 een mooi gaatje geslagen en hield daarna een beslissend verschil op de borden tot 17-14. Opnieuw was een mooie serie het sluitstuk naar de setzege en de 2-0 winst.

In de achtste finale is een duo uit Letland of Engeland de volgende tegenstander.

Tom Sonneville en Bram van der Wel begonnen met een nederlaag aan de tweede dag. Het Poolse duo Beta/Besarab versloeg hen met 1-2. In de openingsset had Nederland bij 14-10 een ruime voorsprong, die slonk tot twee punten bij 16-14 en 18-16, maar het NL-duo had genoeg over om alsnog met vier punten verschil (21-17) te eindigen. De tweede set ging tot 17-17 gelijk op, daarna pakte Polen het beslissende verschil (17-19) en won met 18-21.

In de tiebreak keek Nederland bij 5-10 en 8-12 tegen een ruime achterstand aan en kreeg dat verschil niet meer van de borden. Met 10-15 ging de winst naar Polen, dat het voordeel in de wedstrijd vooral haalde uit meer blokpunten en minder fouten.

Het Oostenrijkse duo Kronberger/ Wallner was de laatste tegenstanders in de poule. Dit duel werd door Nederland met 0-2 gewonnen. Via 22-24 en 18-21. Aan de tussenstanden bij de veldwissels (5-2, 8-6, 11-10, 14-14, 18-17 en 21-21) was te zien dat de teams heel weinig voor elkaar onderdeden. Nederland had de sterkste finish.

In de tweede set had het Oranje-duo tot aan 15-16 eerst ruim voordeel (5-9. 9-12), zag de tegenstander daarna op één puntje afstand komen, maar kon vervolgens het verschil herstellen en via 16-19 werd met 18-21 gewonnen.

De twee zeges in de poule waren goed voor een tweede plaats en een plek in de KO-fase, de Round of 24, van het EK. Tegenstanders daarin zijn Napier/ Brinck uit Denemarken.